Nyheter

URNU ETF köper företag över hela världen i uransektorn

Publicerad

den

Global X Uranium UCITS ETF USD Accumulating (URNU ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,65 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). URNU ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Skäl att överväga URNU

Riktad exponering. Denna ETF är ett riktat spel om uranbrytning och produktion av kärnkomponenter.

Emerging Energy Opportunity. Kärnkraften släpper ut noll direkta utsläpp under drift (Källa: Energiinformationsförvaltningen, dec 2021). Eftersom regeringar lovar att minska beroendet av fossila bränslen kan kärnkraft vara en livskraftig bro samtidigt som mer förnybar kapacitet byggs.

ETF-effektivitet. I en enda affär ger denna ETF effektiv tillgång till en korg av företag som är involverade i brytning av uran och producerar kärnkomponenter.

Sammanfattning av ETFen

Global X Uranium UCITS ETF (URNU) ger investerare tillgång till ett brett spektrum av företag som är involverade i uranbrytning och produktion av kärnkomponenter, inklusive de inom utvinning, raffinering, prospektering eller tillverkning av utrustning för uran- och kärnkraftsindustrin.

ETFens mål

Global X Uranium UCITS ETF (URNU) strävar efter att ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för Solactive Global Uranium & Nuclear Components v2 Index.

Investeringsstrategi

Solactive Global Uranium & Nuclear Components-index spårar företag över hela världen som är engagerade i prospektering, brytning och/eller raffinering av uran.

Handla URNU ETF

Global X Uranium UCITS ETF USD Accumulating (URNU ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURURNU
London Stock ExchangeGBPURNG
London Stock ExchangeUSDURNU

Största innehav

Vikt (%)KortnamnNamnSEDOL
16.83CCO CNCAMECO CORP2166160
7.88KAP LINAC KAZATOMPROM JSC-GDRBGXQL36
7.43NXE CNNEXGEN ENERGY LTDB987K72
5.70PDN AUPALADIN ENERGY LTD6668468
4.75UECURANIUM ENERGY CORPB0VLLY2
4.68EFR CNENERGY FUELS INCBFV4XV7
4.26DML CNDENISON MINES CORP2003223
3.74YCA LNYELLOW CAKE PLCBF50RG4
2.217011 JPMITSUBISHI HEAVY6597067
1.998053 JPSUMITOMO CORP6858946

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version