Nyheter

Uranium Miners-fond når rekordnivån när efterfrågan på kärnkraft tar fart

Publicerad

den

HANetf meddelade på onsdagen att Sprott Uranium Miners-fond (ETF), som finns på dess europeiska plattform, har passerat ett värde på 51 miljoner USD för första gången. Den har nått milstolpen, som är baserad på tillgångar under dess förvaltning, bara åtta månader efter lanseringen i maj förra året – efter att ha spårat North Shore Sprott Uranium Miners Index på HANetfs europeiska ETF och plattform för börshandlade råvaror (ETC).

Enligt HANetf har efterfrågan på uran ökat på grund av den energikris som utlöstes av kriget i Ukraina, i takt med att länder alltmer vänder sig till kärnkraft.

”Uranbrytningssektorn är väl positionerad för att dra nytta av både växande efterfrågan och högre priser på uran”, säger Sprott Asset Management (TSX:SII) chef John Ciampaglia, vars företag samarbetar med HANetf i fonden. ”2022 såg den högsta mängden uran som köpts av företag på tio år”, tillade han.

HANetf anser att uran var ”på gränsen” till att bli en tjurmarknad, med tanke på högre efterfrågan, vilket också har förstärkts av att Europeiska unionen kallade kärnkraft som en källa till grön energi i juli förra året.

Handla U3O8 ETF

HANetf Sprott Uranium Miners UCITS ETF Acc (U3O8 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version