Nyheter

UBS ETF-tillgångar har tredubblats på fem år

Publicerad

den

UBS Asset Management har sett sina ETF-tillgångar under förvaltning (AUM) ha passerat 100 miljarder dollar och officiellt blivit den fjärde emittenten i Europa som uppnår detta efter BlackRock, DWS och Lyxor.

Milstolpen kommer tjugo år efter att den schweiziska kapitalförvaltaren lanserade sina första ETF:er för kärnaktier i Europa 2001.

UBS AM har nu totalt 130 ETFer tillgängliga för europeiska investerare, som täcker aktier, ränteintäkter, råvaror och alternativa strategier.

Under de senaste fem åren har företaget slagit det europeiska marknadsgenomsnittet med en årlig tillväxt på 27 procent, vilket har sett dess AUM mer än tredubblas från 30 miljarder USD 2016 till 100 miljarder USD idag.

Näst störst på hållbara produkter i Europa

Att driva detta har varit dess status som Europas näst största leverantör av hållbara produkter. Efter att ha lanserat 17 nya hållbara ETF:er – inklusive Paris-anpassade strategier – sedan början av året, uppgår företagets hållbara svit nu till 35 miljarder USD.

Företaget tillade att det också har dragit nytta av att erbjuda det bredaste utbudet av valutasäkrade aktieklass-ETFer inom UCITS ETF-ramverket.

I en kommentar om milstolpen sa Clemens Reuter, global chef för ETF- och indexfondkunder vid UBS AM: ”Tillväxten av vår ETF-verksamhet till 100 miljarder dollar är ett bevis på vårt fokus på investerarnas behov och bredden i vår erbjuder, tillhandahåller ett transparent och flexibelt sätt att investera på nyckelmarknader och tillgångsklasser.”

Ian Ashment, chef för systematiska investeringar och indexinvesteringar på UBS AM, tillade: ”Vårt engagemang för hållbara investeringar i hela vår indexeringsverksamhet har hjälpt företaget att växa till att bli den näst största europeiska förvaltaren av indexerade tillgångar.”

I april i år bröt företagets UBS ETF Sustainable Development Bank Bonds UCITS ETF (MDBUA) tillgångsmärket på 1 miljard dollar, vilket utökade sin ledning som den största ETF i Europa med inriktning på detta segment av räntemarknaden.

En månad tidigare lanserade UBS AM 11 hållbara investeringsfonder bara i mars, inklusive en Paris-anpassad svit om sju börshandlade fonder:

• UBS ETF MSCI EMU Climate Paris Aligned UCITS ETF (EMUPA)

• UBS ETF MSCI Europe Climate Paris Aligned UCITS ETF (EURPA)

• UBS ETF MSCI Japan Climate Paris Aligned UCITS ETF (JAPA)

• UBS ETF MSCI USA Climate Paris Aligned UCITS ETF (USAPA)

• UBS ETF MSCI World Climate Paris Aligned UCITS ETF (WOPA)

• UBS ETF MSCI ACWI Climate Paris Aligned UCITS ETF (ACPA)

• UBS ETF MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned UCITS ETF (EMPA)

Handla UBS ETFer

UBS ETFer är europeiska börshandlade fonder. Dessa fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer det ibland olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i UBS ETFer genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version