Nyheter

TUR ETF en ren satsning på turkiska aktier

Publicerad

den

iShares MSCI Turkey ETF (NasdaqGM: TUR ETF) spårar resultatet av ett marknadsvärderat index för turkiska aktier. TUR erbjuder ett rent spel på turkiska aktier. Det spårar ett marknadsviktade index, som investerar i stora, medelstora och småbolag som handlar på Istanbulbörsen (ISE), vilket ger omfattande exponering mot marknaden. Sammantaget är TUR en så bra proxy som man kan få för den turkiska aktiemarknaden.

Investerare måste dock fortfarande vara medvetna om fondens sammansättning innan de investerar, eftersom poolen av turkiska företag kan leda till hög koncentrationsrisk bland vissa specifika sektorer. Fonden använder en urvalsstrategi, vilket innebär att fonden kanske inte har alla aktier i det underliggande indexet men kommer att inneha värdepapper som tillsammans har samma investeringsprofil. Indexet balanseras om kvartalsvis. iShares MSCI Turkey ETF är en utdelande ETF som kommer med en förvaltningskostnad på 0,59 procent.

Varför TUR?

  1. Exponering för ett brett spektrum av företag i Turkiet
  2. Riktad tillgång till turkiska aktier
  3. Använd för att uttrycka en enskild landsvy

Investeringsmål

IShares MSCI Turkey ETF strävar efter att spåra investeringsresultaten för ett bredbaserat index bestående av turkiska aktier.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Turkey IMI 25/50 Index. Fonden investerar i allmänhet minst 80% av sina tillgångar i det underliggande indexets värdepapper och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med det underliggande indexets värdepapper. Det underliggande indexet består främst av aktier som handlas på Istanbul Stock Exchange (ISE). Fonden är icke-diversifierad.

Handla TUR ETF

iShares MSCI Turkey ETF (NasdaqGS: TUR) är en amerikansk ETF som finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

TickerNamnSektorVikt (%)
BIMASBIM BIRLESIK MAGAZALAR AKonsumtionsvaror8.72
EREGLEREGLI DEMIR VE CELIK FABRIKALARIMaterials7.96
GARANTURKIYE GARANTI BANKASI AFinans5.85
AKBNKAKBANK AFinans5.13
TCELLTURKCELL ILETISIM HIZMETLERI AKommunikation4.69
FROTOFORD OTOMOTIV SANAYI AKonsumtionsvaror4.42
KCHOLKOC HOLDING AIndustri4.40
TUPRSTURKIYE PETROL RAFINERILERI AEnergi3.80
SISETURKIYE SISE VE CAM FABRIKALARI AIndustri3.12
ASELSASELSAN ELEKTRONIK SANAYI VE TICARIndustri3.05

Innehav kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version