Nyheter

Tre utdelningsaristokrater som har höjt utdelningarna i sammanlagt 140 år

Publicerad

den

De är bland de säkraste aktierna du kan investera i från hälsovårds-, industri- och detaljhandelssektorerna. Medtronic, RPM och Walmart ger alla en avkastning på 2 procent eller mindre, men dessa utdelningar kommer sannolikt att växa. Dessa utdelningsaristokrater är alla lönsamma och har höjt utdelningarna i över 40 år i rad. Ett par av dem kan till och med bli Dividend Kings efter ytterligare några utdelningshöjningar.

Att investera i utdelningstillväxtaktier är ett av de bästa sätten att bygga upp välstånd. Det som idag kan generera 2 procent i utdelning på din investering kan, om ett decennium, ge mycket mer. Så länge du är bekväm med att bara köpa och hålla fast vid en investering, kan utdelningstillväxtaktier ge dig ett utmärkt långsiktigt kassaflöde.

Dividend Aristocrats är aktier med imponerande meriter för att inte bara betala utan också öka sina utdelningar under åren. Och tre av de mest imponerande aktierna från den gruppen är Medtronic (NYSE:MDT), RPM International (NYSE: RPM), och Walmart (NYSE:WMT).

Medtronic

Medicintekniska tillverkaren Medtronic betalar sina aktieägare en direktavkastning på 2 %, vilket är bättre än S&P 500-snittet på mindre än 1,3 %. Även om det kan tyckas vara en blygsam summa (det finns ingen brist på aktier med högre avkastning), tjänar långsiktiga investerare mycket mer än på sina initiala investeringar. Medtronic har ökat utdelningen i 44 år i rad.

I år godkände bolagets styrelse en utdelningshöjning på 9 %. Vid 0,63 USD är den nuvarande utdelningen 47 % högre än de 0,43 USD som företaget betalade för bara fem år sedan – i genomsnitt till en sammansatt årlig tillväxttakt på knappt 8 %.

Det finns lite att oroa sig för när det gäller framtida ökningar eftersom företaget räknar med att intäkterna kommer att växa organiskt med 9 % för räkenskapsåret 2022 och dess utspädda vinst per aktie kommer att ligga på mellan 5,65 USD och 5,75 USD – mer än två gånger den årliga utdelningen på 2,52 USD.

Medtronic ser en stark återhämtning från pandemin när fler patienter tar på sig elektiva procedurer. Under det senaste kvartalet växte sålunda toppsegment som neurovetenskap och medicinsk kirurgi med imponerande takter på 26 % respektive 25 %.

RPM International

RPM International tillverkar en mängd olika beläggningar, tätningsmedel och byggmaterial som kan användas hemma och i stora byggprojekt. Dess produkter är nödvändigheter – och det gör den övergripande verksamheten till ett ganska stabilt köp. Under de senaste fem åren har företaget konsekvent levererat vinster (om än med blygsamma marginaler vanligtvis på 8 % eller mindre av intäkterna).

Den konsistensen är viktig för en utdelningstillväxtaktie. Och den senaste månaden meddelade RPM att de kommer att höja sin utdelning med mer än 5 % till 0,40 USD per kvartal, vilket ger investerare en avkastning på 1,9 %. Detta är det 48e året i rad som RPM har höjt sin utbetalning. Och under bara de senaste fem åren har det ökat utdelningen med 33%, i genomsnitt en sammansatt årlig tillväxttakt (CAGR) på cirka 6% under den tiden.

Bolaget noterar vissa utmanande förhållanden framöver på grund av råvarubrist och löneinflation. Faktum är att under det senaste kvartalet som slutade den 31 augusti sjönk nettovinsten på 134,6 miljoner dollar med 25 % jämfört med 2020 på grund av en utmanande jämförbar med 2020 när företaget säger att det såg ”oöverträffad efterfrågan på sina hemförbättringsprodukter.”

Men även med nedgången är vinsten per aktie på 1,04 $ mer än dubbelt så stor som den kvartalsvisa utdelningen. Även om RPM på kort sikt kan rapportera något svagare siffror, är verksamheten fortfarande en sund att investera i på lång sikt.

Walmart

Big-box-återförsäljaren Walmart är en annan solid, säker investering du kan köpa och inte behöver oroa dig för. Dess verksamhet är avgörande för miljontals människor runt om i världen – och det bevisade det under pandemin när det levererade fantastiska resultat. För de fyra kvartalen som avslutades förra januari steg försäljningen med 6,7 % till 559 miljarder dollar. Det kan tyckas blygsamt, men för ett stort företag som Walmart är det en betydande ökning. Förra året steg dess omsättning med bara 1,9 %.

Även nu, med företag som öppnar upp igen, strömmar konsumenterna fortfarande till dess butiker. För kvartalet som slutade den 31 juli växte Walmarts intäkter med 2,4 % till 141 miljarder dollar medan försäljningen av jämförbara butiker i USA ökade med 5,2 %. Dessutom uppgick den kvartalsvisa utspädda vinsten per aktie till 1,52 USD, vilket lätt räcker för att täcka den kvartalsvisa utdelningen på 0,55 USD.

Även Walmart är nästan en dividend king. Företaget höjde sin utdelning med $0,01 i år, vilket markerar det 48e året i rad som det har ökat sin utdelning. Med en utbetalning på 1,5 % kan Walmart vara den aktie med lägst avkastning bland de tre här, men den är utan tvekan den säkraste på grund av sin storlek och starka position i detaljhandeln.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version