Följ oss

Nyheter

Tre sätt att handla med stigande majspriser

Publicerad

den

Växtsäsongen är i full gång. Eftersom varma och torra förhållanden över hela Nordamerika fortsätter att dominera konversation och marknadsfundament, är det naturligt för investerare av alla slag att leta efter sätt att öka exponeringen för specifika jordbruksråvaror, till exempel stigande majspriser.

Växtsäsongen är i full gång. Eftersom varma och torra förhållanden över hela Nordamerika fortsätter att dominera konversation och marknadsfundament, är det naturligt för investerare av alla slag att leta efter sätt att öka exponeringen för specifika jordbruksråvaror, till exempel stigande majspriser.

För närvarande är majs av särskilt intresse för många handlare eftersom faktorer som stigande exportefterfrågan, positiva företagsvinster och snävare lager än väntat har lett till att priserna på majs har blivit högre under de senaste veckorna. I styckena nedan kommer vi att titta närmare på flera diagram som vanligtvis används av aktiva handlare när de vill dra nytta av en ökning av majspriserna.

Teucrium Corn Fund (CORN)

För sofistikerade handlare är köp av terminskontrakt för majs den tillgång man väljer på grund av hävstångseffekten och den inneboende typen av åtagande att köpa eller sälja en viss vara till ett förutbestämt pris. För detaljhandlare som inte har ett terminshandelskonto, intresse för hävstångsspekulation eller vilja att ta emot fysisk majs, är den mest försiktiga tillgången att överväga Teucrium Corn Fund (CORN). Denna börshandlade fond (ETF) är ett kostnadseffektivt sätt för icke-professionella investerare att få exponering mot majsterminer utan risk att ha hävstångskontrakt.

Archer-Daniels-Midland Company (ADM)

När det gäller handel med förändringar i majspriser är ett av de företag som de flesta handlare vänder sig till först Archer-Daniels-Midland Company (ADM). ADM grundades 1902 och är en av de dominerande aktörerna inom jordbruksråvaror, produkter och ingredienser. Nyligen rapporterade företaget en ökning med nästan 52 % i andra kvartalets vinst på grund av stark exportefterfrågan och förbättrade marginaler.

Om du tittar på diagrammet nedan kan du se att aktiekursen har handlats inom en stor uppåtgående trend sedan botten i mars 2020. Med tillkännagivandet av positiva vinster kommer sannolikt den senaste uppgången mot det 200-dagars glidande medelvärdet att ses över. av handlare som en köpmöjlighet eftersom detta viktiga glidande medelvärde ofta är en extremt stark nivå av stöd.

Bunge Limited (BG)

En annan dominerande aktör inom branschen för jordbruksråvaror är Bunge Limited (BG). Som en rival till Archer-Daniels är det inte ovanligt att handlare också söker sig till Bunge för ledtrådar om de underliggande marknadsgrunderna och den potentiella riktningen för den bredare jordbrukssektorn.

Jordbruksråvaror som majs har varit i fokus för många aktiva handlare under de senaste veckorna på grund av faktorer som väderförhållanden och ökad efterfrågan. Eftersom priserna på nyckeltillgångar som Teucrium Corn Fund, Archer-Daniels-Midland och Bunge handlar nära stora nivåer av stöd, är det rimligt att förvänta sig att den lukrativa risken/belöningen drar uppmärksamheten hos ännu fler handlare och att priserna studsar högre under de kommande veckorna.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.