Nyheter

Tre sätt att dra fördel av ett stigande majspris

Publicerad

den

Växtsäsongen är i full gång. Eftersom varma och torra förhållanden över hela Nordamerika fortsätter att dominera konversation och marknadsfundament, är det naturligt för investerare av alla slag att leta efter sätt att öka exponeringen för specifika jordbruksråvaror. För närvarande är majs av särskilt intresse för många handlare eftersom faktorer som stigande exportefterfrågan, positiva företagsvinster och snävare lager än väntat har lett till att priserna på majs har blivit högre under de senaste veckorna. I styckena nedan kommer vi att titta närmare på flera instrument som vanligtvis används av aktiva handlare när de vill dra nytta av ett stigande majspris.

WisdomTree Corn (OD7D ETC)

WisdomTree Corn (OD7D ETC) är utformad för att göra det möjligt för investeringar att få en exponering mot en totalavkastningsinvestering i majs genom att spåra Bloomberg Corn Subindex (”indexet”) och ge en säkerhetsavkastning.

WisdomTree Corn är en börshandlad råvara (”ETC”) som spårar priset på majs. Dess värdepapper kan skapas och lösas på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. ETC stöds av swappar. Betalningsförpliktelserna för swappmotparterna till emittenten skyddas av säkerheten som hålls markerade dagligen. Säkerheten hålls på separata konton på The Bank of New York Mellon.

Archer-Daniels-Midland Company (ADM)

När det gäller handel med förändringar i majspriser är ett av de företag som de flesta handlare vänder sig till först Archer-Daniels-Midland Company (ADM). ADM grundades 1902 och är en av de dominerande aktörerna inom jordbruksråvaror, produkter och ingredienser. N

Bunge Limited (BG)

En annan dominerande aktör inom branschen för jordbruksråvaror är Bunge Limited (BG). Som en rival till Archer-Daniels är det inte ovanligt att handlare också söker sig till Bunge för ledtrådar om de underliggande marknadsgrunderna och den potentiella riktningen för den bredare jordbrukssektorn.

Sammanfattning

Jordbruksråvaror som majs har varit i fokus för många aktiva handlare under de senaste veckorna på grund av faktorer som väderförhållanden och ökad efterfrågan. Eftersom priserna på nyckeltillgångar som WisdomTree Corn (OD7D ETC), Archer-Daniels-Midland och Bunge handlar nära stora nivåer av stöd, är det rimligt att förvänta sig att den lukrativa risken/belöningen drar uppmärksamheten hos ännu fler handlare och att priserna studsar högre under de kommande veckorna.

Handla majs hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla majs hos AvaTrade

AvaTrade är en valutahandels- och contract for difference-mäklare med säte i Dublin, Irland. Genom dess handelsplattformar och mobilappar, erbjuder företaget handel på många olika marknader, inklusive valutor, råvaror, aktieindex, aktier, börshandlade fonder, bitcoin samt obligationerTill AvaTrade .

Handla majs hos IG

Även IG erbjuder emellertid handel med majs. Till IGs hemsida.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version