Följ oss

Nyheter

Tre kanadensiska utdelningsaristokrater

Publicerad

den

Vi kommer att fokusera på de tre sådana kanadensiska utdelningsaristokrater, aktier som har betalat och höjt sin utdelning under mycket lång tid.

Utdelningsaristokrater är kända för sina långa sviter av oavbruten utdelningstillväxt. Dessa företag har starka affärer och genererar högkvalitativa intäkter och kassaflöden som driver högre utdelningar. Vi kommer att fokusera på de tre sådana kanadensiska utdelningsaristokrater, aktier som har betalat och höjt sin utdelning under mycket lång tid. Dessutom har dessa företag solida affärer och motståndskraftiga kassaflöden, vilket tyder på att de kan fortsätta att öka aktieägarnas värde genom ökad utdelning under de kommande åren.

Enbridge

Aktier i energiinfrastrukturföretaget Enbridge (TSX: ENB) (NYSE: ENB) är måste för investerare. Det har betalat utdelning sedan det noterades på börsen 1953. Under tiden har dess utdelning ökat med en CAGR på 10% sedan 1995. Enbridge’s diversifierade kassaflöden, take-or-pay eller servicekostnader och produktivitetsbesparingar fortsätter att dämpa sina intäkter och i sin tur utdelningen.

Med förbättrad ekonomisk verksamhet, ökad efterfrågan på energi och återhämtning av huvudvolymerna är Enbridge fortfarande väl positionerad för att leverera solida distribuerbara kassaflöden. Dessutom ökar ett högre utnyttjande av tillgångarna, ett säkrat kapitalprogram på 17 miljarder dollar och fart i gas- och förnyelsebar energi verksamhet för framtida tillväxt. Det betalar en årlig utdelning på $ 3,34 per aktie, vilket ger en direktavkastning på 6,8%.

Toronto-Dominion Bank

Investerare som tittar på ett tillförlitligt utdelningsaktie kan överväga att lägga till Toronto-Dominion Bank (TSX: TD) (NYSE: TD) i sina portföljer. Banken har konsekvent betalat utdelning i 164 år och ökat den till en CAGR på 11% sedan 1996, vilket är den högsta bland de kanadensiska bankerna. Dess utdelningsnivå på 40-50% är hållbar på lång sikt.

I synnerhet stöds TD Banks robusta utdelningsutdelning av dess förmåga att konsekvent generera stark vinsttillväxt. Dess diversifierade intäktsströmmar och operativa hävstång fortsätter att driva dess lönsamhet. Jag tror att den ekonomiska expansionen och dess starka balansposition är bra att fortsätta leverera starka resultat de kommande åren. Dessutom kan en ökning av lån och inlåningsvolymer, stark kreditkvalitet och lägre avsättningar driva dess topp- och bottenlinjer. Det betalar en årlig utdelning på 3,16 USD per aktie, vilket innebär en sund avkastning på 3,8%.

Fortis

Fortis (TSX: FTS) (NYSE: FTS) är en av de bästa aktierna som genererar en växande passiv inkomstström för livet. Det har höjt sin utdelning i 47 år i rad på grund av sina tillgångar med låg risk och hög kvalitet. Företaget genererar nästan 99% av sina intäkter från de räntereglerade tillgångarna, vilket innebär att dess utbetalningar är mycket säkra.

Fortis beräknar sin räntebas för att öka med en CAGR på 6% under de närmaste fem åren och nå cirka 40 miljarder dollar. Tack vare sin växande räntebas förväntar den sig att öka sin utdelning med 6% årligen under samma period. Jag tror att företag med låg risk och hög kvalitet, växande tillgångsbas och möjligheter till investeringstillväxt förnybar energi ger en solid grund för en stark tillväxt i resultat och utdelning. Dessutom kommer dess starka balansräkning och strategiska förvärv sannolikt att påskynda dess tillväxttakt och hjälpa företaget att ständigt öka aktieägarnas avkastning. Det betalar en årlig utdelning på $ 2,02 och erbjuder en avkastning på 3,6%.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *