Följ oss

Nyheter

Tre börshandlade fonder för silver

Publicerad

den

Silver brukar ofta kallas för den fattige mannens guld globalt men denna ädelmetall är accepterad som ett värdebevarare precis som guld. Till skillnad från sin mer kända kusin, guld, är silver också en industriell metall. I tider av ekonomisk osäkerhet och stigande inflation är investerare på marknaden för hedgetillgångar, och på råvarumarknaden rankas silver ganska högt som en inflationssäkringstillgång. Vi tittar därför på tre börshandlade fonder för silver.

Silver brukar ofta kallas för den fattige mannens guld globalt men denna ädelmetall är accepterad som ett värdebevarare precis som guld. Till skillnad från sin mer kända kusin, guld, är silver också en industriell metall. I tider av ekonomisk osäkerhet och stigande inflation är investerare på marknaden för hedgetillgångar, och på råvarumarknaden rankas silver ganska högt som en inflationssäkringstillgång. Vi tittar därför på tre börshandlade fonder för silver.

Silver kommer att vara bland de metaller som driver den ekonomiska återuppgången med världen som återhämtar sig från Coronaviruset. Silver gör det till en idealisk investering, inte bara för att skydda mot inflation och portföljtillväxt och värde. För att sätta detta i perspektiv har silver konsekvent presterat bättre än guld på de hausseartade metallmarknaderna – silverpriset 2020 steg med 48 % jämfört med gulds 25 %.

Vad är ETFer för silvergruvor?

Investerare kan antingen köpa silveraktier eller börshandlade fonder när de investerar i silver. Problemet med att investera i enskilda aktier är volatiliteten på råvarumarknaderna som tvingar en att försöka tajma marknaderna, vilket är en förlorares strategi. Det försiktiga sättet att investera i silver är genom fonder. De är investeringstillgångar som består av investeringsinstrument med liknande ekonomiska egenskaper. För silverfonder omfattar de alla aktier inom silvervärdekedjan.

Men här tittar vi på ett hörn av denna värdekedja som tillåter investerare att få indirekt exponering mot silverpriserna. ETF:er inom gruvdrift och industriell användning av silver, såsom det medicinska området, energi och motorfordon, eller en kombination av dessa två kategorier. Silverets dubbla roll gör silver-ETFer till en av de mest eftertraktade ädelmetallfonderna, vilket resulterar i relativt bättre likviditet och marknadsstabilitet.

Topp 3 silvergruvor ETFer eller andra metaller

Sedan pandemin startade har marknaderna upplevt oöverträffade marknadsrörelser och volatiliteter. Denna situation kräver investeringstillgångar med minimal korrelation till aktiemarknaden för att säkra sig mot volatilitet och säkerställa portföljvinster.

Lägg till detta den ständigt stigande inflationen för närvarande och vad investerare behöver är en tillgång som spelar dubbla roller av volatilitet och inflationssäkring. Alla dessa medvindar konspirerar för att ta silver på en hausseartad körning, och silvergruvefonder nedan är i polposition för att göra seriös avkastning för investerare.

iShares MSCI Global Silver & Metals Miners ETF (SLVP)

Pris: 12,34 USD

Kostnadskvot: 0,39 %

Direktavkastning: 3,55 %

Denna fond följer MSCI ACWI Select Silver Miners Index och investerar minst 80 % av sina medel i innehaven av dess underliggande index och andra investeringstillgångar med liknande ekonomiska egenskaper. Denna icke-diversifierade fond exponerar investerare för de 25 främsta silvergruvorna och prospekteringsföretagen med hemvist på utvecklade och tillväxtmarknader.

I 13 av de bästa börshandlade ädelmetallfonderna är SLVP rankad som nummer 2 för långsiktiga investeringar.

De tre bästa innehaven i denna ädelmetallfond är:

• Pan American Silver Corp. – 18,15 %

• Hecla Mining Company – 10,08 %

• Newmont Corporation – 8,85 %

Denna börshandlade fond har 217,8 miljoner USD i tillgångar under förvaltning med en kostnadskvot på 0,39 %. Denna fond ger ett diversifierat spel på silver eftersom dess underinnehavs aktier inkluderar guldgruvarbetare och basmetallgruvarbetare som zink och koppar. Det senaste halvt decenniet har varit ett av blandade avkastningar för denna ETF, men det är ett bra spel på den ökande efterfrågan på denna industriella metall när ekonomin återuppstår och dess efterfrågan skjuter i höjden; 5-årsavkastning på -0,31 %, 3-årsavkastning på 41,79 % och 1-årsavkastning på -24,81 %.

Global X Silver Miners ETF (SIL)

Pris: 34,31 USD

Kostnadskvot: 0,65 %

Direktavkastning: 2,20 %

Denna fond följer Solactive Global Silver Miners Total Return Index och investerar till 80 % av sina medel i innehav av dess sammansatta index och ADR och GDR kopplade till dessa innehav. Denna ETF exponerar investerare för globala företag som främst är involverade i utforskning och brytning av silver.

I en lista över 13 av de bästa börshandlade fonderna för aktieädelmetaller är SIL rankad som nummer 4 för långsiktiga investeringar.

De tre bästa innehaven i denna ädelmetallfond är:

• Wheaton Precious Metals Corp – 25,83 %

• Polymetal International Plc – 9,94 %

• Pan American Silver Corp. – 9,25 %

SIL ETF har 946,3 miljoner USD i förvaltat kapital med en kostnadskvot på 0,65 %. Denna ETF är ett hävstångsspel på silverpriserna utan att ta itu med framtidsbaserade strateginyanser. Denna ETF tenderar att överträffa silverpriserna och är ett bra spel eftersom denna metall får fokus i post-pandemisk ekonomisk återuppsving. Trots blandad avkastning under de senaste fem åren, 5-årsavkastning på -11,63%, 3-årsavkastning på 32,21% och 1-årsavkastning på -22,16%.

ETFMG Prime Junior Silver Miners ETF (SILJ)

Pris: $11,96

Kostnadskvot: 0,69 %

Direktavkastning: 1,39 %

Fonden följer Prime Junior Silver Miners & Explorers Index och investerar till 80 % av sina medel i innehav av dess sammansatta index och ADR och GDR kopplade till dessa innehav. Denna ETF exponerar investerare för globala småbolag som främst är involverade i prospektering, gruvdrift och raffinering av silver.

I en lista över 13 av de bästa börshandlade aktieägda ädelmetallfonderna är SILJ rankad som nummer 5 för långsiktiga investeringar.

De tre bästa innehaven i denna ädelmetallfond är:

• First Majestic Silver Corp. – 12,48 %

• Pan American Silver Corp. – 10,55 %

• MAG Silver Corp. – 8,69 %

SILJ ETF har 694,9 miljoner USD i tillgångar under förvaltning med en kostnadskvot på 0,69 %. Denna fond kombinerar små och mikrobolag pureplay och icke-pureplay silveraktier som ger både värde och tillväxtattribut till en portfölj.

Trots denna diversifiering har de senaste fem åren blandad avkastning för denna fond precis som de andra på denna lista; 5-årsavkastning på -23,59%, 3-årsavkastning på 32,97% och 1-årsavkastning på -24,31%. Ändå ger dess konstitution den mest betydande potentialen för avkastning, givet dess värde och tillväxtegenskaper.

Slutgiltiga tankar

Industriell användning och valutaanvändning av metall gör den till en av de bästa tillgångarna för att säkra sig mot inflation och osäkerhet på marknaden. ETFerna ovan tillhandahåller en väg för investerare att investera i denna metall när dess efterfrågan sätter igång en växel, underblåst av ett ekonomiskt uppsving i en post-pandemisk värld.

Handla SLVP

iShares MSCI Global Silver & Metals Miners ETF (SLVP) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i SLVP ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med iShares MSCI Global Silver & Metals Miners ETF (SLVP) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i iShares MSCI Global Silver & Metals Miners ETF (SLVP) . Till IGs ETF Screener.

Handla SIL

Global X Silver Miners ETF (SIL) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i SHE ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Global X Silver Miners ETF (SIL) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Global X Silver Miners ETF (SIL). Till IGs ETF Screener.

Handla SILJ

ETFMG Prime Junior Silver Miners ETF (SILJ) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i SHE ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med ETFMG Prime Junior Silver Miners ETF (SILJ) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i ETFMG Prime Junior Silver Miners ETF (SILJ). Till IGs ETF Screener.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.