Nyheter

TOLZ ETF för globala infrastrukturinvesteringar

Publicerad

den

ProShares DJ Brookfield Global Infrastructure ETF (NYSEArca: TOLZ ETF) söker investeringsresultat före avgifter och kostnader som spårar resultatet för Dow Jones Brookfield Global Infrastructure Composite Index.

TOLZ ETF erbjuder tillgång till en tillgångsklass med växande global efterfrågan, ökade möjligheter till privata investeringar och höga inträdeshinder som begränsar konkurrensen

Ger ”pure-play” exponering genom att enbart investera i företag vars primära verksamhet är att äga och driva infrastruktur

Utesluter företag som levererar tjänster som bygg- och anläggning till infrastrukturindustrin

TOLZ spårar ett index över företag som får mer än 70% av kassaflödet från infrastrukturrelaterade företag.

TOLZ Factset Analytics Insight

TOLZ är den första ETF för ”pure play” -infrastruktur som strikt väljer globala företag baserat på kassaflöden, istället för intäkter, liksom sina kamrater. För att ingå i fonden måste över 70% av ett företags kassaflöden härröra från infrastrukturrelaterade företag, som inkluderar flygplatser och företag som arbetar med lagring och transport, vatten- och avgiftsvägar. Fonden bryter också från sina kamrater genom att den är berättigad att hålla upp till 25% direkt i MLP, även om den inte distribuerar K-1 för skatterapportering. Indexet balanseras om halvårsvis i juni och december och vägs om varje kvartal från och med varje mars.

Fondöversikt

Investeringen söker investeringsresultat före avgifter och kostnader som spårar resultatet för Dow Jones Brookfield Global Infrastructure Composite Index (”index”). Indexet består av företag med hemvist globalt som kvalificerar sig som ”pure-play” infrastrukturföretag – företag vars huvudsakliga verksamhet är ägande och drift av infrastrukturtillgångar, aktiviteter som generellt genererar långsiktiga stabila kassaflöden. Under normala omständigheter investerar fonden minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper. Det är icke-diversifierat.

Handla TOLZ ETF

ProShares DJ Brookfield Global Infrastructure ETF (NYSEArca: TOLZ ETF) är en amerikansk ETF. Denna börshandlade fond finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnKortnamnVikt (%)
AMERICAN TOWER CORPAMT8.32%
ENBRIDGE INCENB6.11%
CROWN CASTLE INTL CORPCCI5.83%
VINCI SADG4.10%
TC ENERGY CORPTRP3.76%
NATIONAL GRID PLCNG/3.67%
SEMPRA ENERGYSRE2.97%
CELLNEX TELECOM SACLNX2.67%
KINDER MORGAN INCKMI2.45%
ENTERPRISE PRODUCTS PARTNERSEPD2.44%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version