Nyheter

Till och med det brittiska myntverket är involverat i NFTs

Publicerad

den

Det brittiska finansdepartementet som ber Royal Mint, det brittiska myntverket, att skapa en icke-fungibel token (NFTs) är beviset du behöver för att du bör överväga att inkludera den nya framväxande tillgångsklassen i din investeringsportfölj.

Den djärva bedömningen från James Green, Europa- och Latinamerika-direktören för deVere Group, en av världens största oberoende finansiella rådgivnings-, kapitalförvaltnings- och fintech-organisationer, följer finanskanslern, Rishi Sunak, på måndagen när han tillkännagav att han hade frågat 1 136 år gammal institution för att skapa NFTs så att de kan utfärdas i sommar.

”Detta beslut visar det framåtblickande tillvägagångssätt som vi är fast beslutna att ta mot kryptotillgångar i Storbritannien,” sa finansministeriet på Twitter och publicerade en bild av det kungliga vapnet.

En NFT är en digital tillgång som kan vara en bild, ljudklipp eller GIF och vars ägande är registrerat på en manipuleringssäker digital reskontra känd som en blockchain.

Under det senaste året har NFT-marknaden exploderat, med ett konstverk som endast är digitalt sålt för 69 miljoner dollar 2021.

Sedan dess har ett ständigt växande antal kändisar och artister samt mode-, musik-, teknik- och sportmärken skapat, köpt och sålt tokens.

James Green säger: ”NFTs – den hetaste nya tillgångsklassen – ses ofta felaktigt som nischdomänen för unga, tekniska gurus i Silicon Valley, hipsterartister och trendiga sociala medier-influencers.

”Men beslutet som togs av finansministeriet att få en klumpig, gammal etableringsinstitution som Royal Mint involverad i det digitala tillgångsutrymmet understryker hur marknaden är mycket mer än en nisch, modefluga eller bubbla.

”Det belyser att NFTs är på väg att bli en vanlig investeringsmöjlighet och är som sådan ett bevis på att investerare nu bör överväga att inkludera dem i sina portföljer.”

Han fortsätter: ”Dessa digitala tillgångar är oföränderliga och utbytbara, och erbjuder ett värdelager och potentiellt anständiga källor. De bör inte ignoreras av de som vill försöka bygga upp sin rikedom genom att framtidssäkra sina portföljer.”

När NFT-marknaden exploderade lanserade deVere Group tidigare denna månad dV Gems, en NFT-plattform (non-fungible token) som syftar till att ge investerare tillgång till den framväxande tillgångsklassen och effektivisera digitalt ägande.

Vid tidpunkten för lanseringen noterade deVere Groups VD, Nigel Green: ”Unikt positionerat för att hjälpa investerare att se värde och möjligheter i en digital finansiell era, kommer dV Gems att ge omedelbar tillgång till årtiondets hetaste framväxande tillgångsklass – en tillgångsklass som kommer att bli en standardfunktion i investeringsportföljer inom några år.”

Han tillade: ”Denna plattform kommer att hjälpa kunder och potentiella kunder att upptäcka framtidens vinnare. Vi guidar dig för att förstå den nya marknaden och varför vi tror att NFT:er har en enorm roll att spela i framtiden för finansiella investeringar.”

James Green avslutar: ”Till och med Royal Mint, en institution som grundades år 886 e.Kr., vet att NFTs kommer in i mainstream. Och det borde investerare också göra.

”Dessa digitala tillgångar förtjänar ordentligt övervägande som en seriös möjlighet när de börjar omforma investeringslandskapet.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version