Följ oss

Nyheter

Tidpunkten kan vara rätt för mexikanska aktier

Publicerad

den

Tidpunkten kan vara rätt för mexikanska aktier

iShares MSCI Mexico Capped ETF (NYSEArca: EWW) är den största av de börshandlade fonder som ger investerare exponering mot mexikanska aktier. Denna ETF har stigit med nästan fem procent sedan årets början, och ytterligare kursuppgångar kan väntas. Detta om de säsongsmönster som denna aktiemarknad visat upprepar sig även i år.

Spekulationen virvlar kring USA och dess plats i NAFTA. Några marknadsobservatörer bedömer att det är sannolikt att USA drar sig ur frihandelsavtalet. Detta skulle vara potentiellt förödande för Mexikos ekonomi.

NAFTA skapar oro

EWW har haft ett besvärligare år än de flesta andra börshandlade fonder, bland annat på grund av oro över att president Trump kommer att dra sig ur NAFTA. Efter att ha toppat på en tvåårig topp på 57,82 dollar i slutet av augusti, backade EWW och fann slutligen stöd kring 48 USD. Detta motsvarar 61,8 procent, en perfekt vändning enligt Fibonacci skriver analysföretaget Schaeffers.

EWW allokerar nästan en fjärdedel av sin vikt till konsumentsektorn, och telekom och finansiella tjänster svarar tillsammans för nästan en tredjedel av denna ETFs vikt. Historiska data visar att tiden är rätt att överväga EWW.

Även om osäkerheten om NAFTA fortfarande är stor är det värt att notera att den Mexiko-centrerade ETF tenderar att rusa en stor del av mars. Fonden har i genomsnitt haft en månadsvinst på 5,1 % sedan starten. Mer än dubbelt så mycket som årets näst bästa månad december. Det följs av en genomsnittlig aprilvinst på 1,9 procent skriver Schaeffers.

Den mexikanska peson är en viktig del av Mexikos investeringsprojekt, eftersom exporten står för över en tredjedel av BNP i näst största ekonomin i Latinamerika. Således är även oljepriserna viktiga att hålla koll på, eftersom Mexiko är en av de största icke-OPEC-tillverkarna i Latinamerika.

Kanske till stor del på grund av sin närhet till USA, betraktas Mexiko ofta som en av de säkrare tillväxtmarknaderna för investerare, men Mexikos centralbank höjde räntorna nyligen och förväntas göra ytterligare höjningar under 2018.

Under det senaste året har investerare nettosålt andelar för nästan 140 miljoner dollar i EWW.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.