Följ oss

Nyheter

TEVB ETC investerar i de metaller som behövs för elektriska fordon

Publicerad

den

Elementum Physical Electric Vehicle Metals ETC (c) (TEVB ETC) är en av de lägsta fysiskt uppbackade Index ETC:erna på marknaden idag.

Elementum Physical Electric Vehicle Metals ETC (c) (TEVB ETC) är en av de lägsta fysiskt uppbackade Index ETC:erna på marknaden idag.

Total kostnadskvot på 0,80 %

Fysiskt uppbackad med allokerad metall i valv eller lager

Ägarskap spåras med Distributed Ledger Technology

Vilket index ligger bakom GPF Physical Electric Vehicle Metals ETC?

IEA uppskattar att antalet elektriska fordon (EV) behöver växa till 350 miljoner år 2030 och 2 miljarder år 2050 från 11 miljoner år 2020, vilket motsvarar en 40 % sammansatt årlig tillväxttakt under det första decenniet följt av en 20 % sammansatt årlig tillväxttakt tillväxttakt under det andra decenniet.

GPF Physical Electric Vehicle Metals ETC spårar Solactive GPF Electric Vehicle Index. Indexet är en korg av de viktigaste övergångsmetallerna för ren energi som används i elfordon, inklusive elbilar med batteri, plug-in elbilar, hybridbilar och elbilar med bränsleceller. ETC ger investerare en möjlighet att delta i den fenomenala förväntade framtida tillväxten av elbilsindustrin utan att satsa på specifika företag och ger investerare exponering för prestanda för följande 5 metaller genom en investering:

Nickel

Koppar

Kobolt

Platina

Palladium

Hur skulle ETC se ut i en 60/40-portfölj?

Medan Solactive GPF Electric Vehicle Index har en högre volatilitet än aktiemarknader, är dess korrelation till aktier och andra tillgångsklasser mycket låg med en korrelation på 0,26 till MSCI World och 0,31 till EM-aktier under de senaste 5 åren. Med tanke på dess jämförbara aktieavkastning och lägre korrelation är det mycket attraktivt att lägga till indexet till en 60/40 aktie-/obligationsportfölj och förbättrar portföljens risk/avkastningsegenskaper. Dessa attraktiva funktioner innebär att en optimerare försöker maximera allokeringen till indexet och lämnas obegränsad skulle allokera upp till 60 % till det.

Hur skapades GPF Physical Electric Vehicle Metals ETC?

Denna ETC spårar ett oberoende hanterat och beräknat jämförelseindex (Solactive GPF Electric Vehicle Index). Indexet skapas utifrån intensiteten av nyckelmetallerna per fordonstyp och produktionsprognoserna för varje fordonstyp. Metaller som är svåra att köpa är exkluderade från indexet.

Vikten av varje metall i indexet bestäms sedan av dess värde i förhållande till det totala värdet av alla nyckelmetaller. Indexet justeras sedan genom att maximera maxvikten för en enskild metall till 40 %. Ingående vikter kommer sedan att omvärderas och omvägas (inklusive tillägg/borttagningar) på årsbasis och kommer att förbli fasta under resten av året.

Varför GPF Physical Electric Vehicle Metals ETC?

En korg av metaller ger investerare bekvämligheten att få tillgång till och exponering för många metaller genom en investering. Det är också en effektiv och enkel metod för att få exponering mot en attraktiv marknadstrend utan att kontinuerligt behöva hantera några indexviktsförändringar. Även om det finns EV basket ETFs på marknaden som ger exponering för företag inom EV-området, är GPF Physical Electric Vehicle Metals ETC den enda ETC som ger direkt exponering mot de fysiska metaller som är kritiska för elbilsindustrin.

Viktigt är att GPF Metals ETC inte ses som en ersättning för EV ETF:er utan mer som ett komplement. Intuitivt är EV-företag omvänt exponerade för nyckelmetallerna och en EV ETF kommer sannolikt att säljas i en miljö med stigande metallpriser. Genom att lägga till exponering för en EV ETC kommer en investerare av EV ETF:er effektivt säkra sin ETF mot stigande kostnadstryck.

Handla TEVB ETC

Elementum Physical Electric Vehicle Metals ETC (TEVB ETC) är en helt säkerställd börshandlad råvara (ETC) som handlas på Borsa Italiana.

Borsa Italiana är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
Borsa ItalianaEURTEVBXS2407535611

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare beskriver de senaste trenderna på AI-marknaden

Publicerad

den

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med hemvist i Irland. Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge likaviktad tillgång till företag med betydande exponering mot moln datorteknik. Detta kommer att omfatta företag från tre underteman, infrastructure as a service, platform as a service och software as a service.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Priset på koppar är en ekonomisk indikator, och just nu faller det

Publicerad

den

Råvaruhandlare tycker om att säga att när koppar hostar blir den globala ekonomin förkyld. De kallar metallen "Dr. Koppar" eftersom priset på koppar är ett ganska bra sätt att diagnostisera hur ekonomin mår. Och under de senaste sex veckorna eller så har kopparpriset sjunkit med mer än 10 procent - det ser ut som att ekonomin är på väg mot en avmattning.

Råvaruhandlare tycker om att säga att när koppar hostar blir den globala ekonomin förkyld. De kallar metallen ”Dr. Koppar” eftersom priset på koppar är ett ganska bra sätt att diagnostisera hur ekonomin mår. Och under de senaste sex veckorna eller så har kopparpriset sjunkit med mer än 10 procent – det ser ut som att ekonomin är på väg mot en avmattning.

Historien med koppar, enkelt uttryckt, är för mycket utbud och inte tillräckligt med efterfrågan. Kina, som använder halva världens utbud, är en stor del av den historien, eller har i alla fall varit för nu har Kina slutat bygga infrastruktur och dra ledningar.

Stigande räntor bidrar till en svagare efterfrågan runt om i världen. Handlare ser detta återspeglas i växande lager av koppar. Nu har det varit ett inflöde av koppar i 23 dagar i rad. Så lagren håller på att byggas upp.

Samtidigt, medan Kina bromsar in, kan Indien vara på väg uppåt. Infrastruktur kommer att bli ett investeringsområde för den indiska regeringen. Kanske skulle de vara katalysatorn för global ekonomisk förbättring. Det betyder att den långsiktiga prognosen för Dr. Copper kan se uppåt.

Fortsätt läsa

Populära