Nyheter

Teamet bakom Europas största Bitcoin ETC för att lansera Digital Assets & Blockchain Equity UCITS ETF på London Stock Exchange

Publicerad

den

HANetf är glada över att kunna meddela att de har samarbetat med ETC Group för att skapa ETC Group Digital Assets & Blockchain Equity UCITS ETF (ticker: KOIN). KOIN kommer att noteras på London Stock Exchange i mitten av november och kommer att skickas i pass för försäljning över hela Europa.

ETC Group Digital Assets & Blockchain Equity UCITS ETF – KOIN kommer att leverera ren exponering mot de digitala tillgångarna och blockkedjeekosystembolagen inklusive de som har affärsverksamhet inom blockkedjeteknologier, inklusive cryptocurrency mining, blockchain-teknologi eller cryptocurrency trading and exchanges.

Med experter som säger att blockchain har potentialen att lägga till över 1,37 biljoner dollar till den globala ekonomin år 2030, ger KOIN Blockchain ETF tillgång till omfattande, långsiktiga investeringsmöjligheter i infrastrukturen bakom blockchain-teknologierna.

KOIN ETF spårar Solactive ETC Group Digital Assets och Blockchain Equity Index och har en Total Expense Ratio på 0,60 %. Tidigare resultat är ingen garanti för framtida resultat. När du handlar ETF:er är ditt kapital i riskzonen.

Den första tematiska ETFen från ETC Group

Detta är den första tematiska ETFen från teamet på ETC Group. ETC Group har samarbetat med HANetfs distributionsplattform för dess svit av 100 % fysiskt stödda kryptovaluta ETC, inklusive BTCetc – ETC Group Physical Bitcoin (ticker: BTCE). BTCE steg till framträdande plats när det blev den första krypto-ETP som godkändes av den tyska regulatorn BaFin, och världens första centralt clearade kryptobörshandlade produkt när den noterades på Tysklands Deutsche Börse Xetra-börs i juni 2020.

Under första halvåret 2021 hade BTCE en orderbokomsättning på 3,986 miljarder USD under första halvåret 2021 och var den mest omsatta produkten inom hela ETF- och ETP-segmentet på Deutsche Boerse Xetra, och överträffade även de mest omsatta och populära Blue Chip ETF:erna. Dess tillgångar ökade från 89 miljoner dollar i oktober 2020 till över 1,5 miljarder dollar i oktober 2021.

Produktinformation

BörsValutaKortnamnISIN
LSEUSDKOIN.LIE00BMQ8YK98
LSEGBPKOIP.LIE00BMQ8YK98

Handla KOIN ETF

ETC Group Digital Assets & Blockchain Equity UCITS ETF (ticker: KOIN) är en europeisk börshandlad fond. I skrivande stund är det endast kommunicerat att denna ETF kommer att handlas på London Stock Exchange. DEGIRO är den enda nätmäklare som vi känner till som erbjuder handel på denna börs.

HANetf brukar emellertid ta upp sina börshandlade fonder till handel på både tyska Xetra och Milanobörsen. Om så sker även med KOIN betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version