Följ oss

Nyheter

Tarifferna tände gnistan för mexikansk ETF

Publicerad

den

Tarifferna tände gnistan för mexikansk ETF

iShares MSCI Mexico Capped ETF (NYSEArca: EWW), den största börshandlade fonden för mexikanska aktier, har handlats något lägre under den senaste månaden. Fondens prestanda kan emellertid anses anständigt med tanke på tariffpratet från Vita huset. Nu ser vi hur Tarifferna tände gnistan för mexikansk ETF.

EWW allokerar nästan en fjärdedel av sin vikt till konsumentsektorn med telekom och finansiella tjänster som kombinerat svarar för nästan en tredjedel av denna ETFs vikt. Förra veckan ökade optionsaktiviteten i EWW som i spåren av pratet om tarifferna. Den 8 mars var optionsaktiviteten i EWW fyra gånger vad som vanligtvis ses vid denna tidpunkt på dagen. Samtidigt låg volymen i den 97e årliga percentilen. Som jämförelsepunkt har färre än 1 100 säljoptioner omsatts, ungefär en femtedel av det förväntade intradagbeloppet ”, enligt Schaeffer’s Investment Research.

Spekulationerna haglar

Spekulationen virvlar kring USA och dess plats i NAFTA, och flera marknadsobservatörer gör bedömningen att USA kan komma att dra sig ur från frihandelsavtalet. Det vore potentiellt förödande för Mexikos ekonomi.

Tekniskt har fonden inte handlats norr om 56 dollar sedan i september förra året, men ses över 52 dollar i slutet av februari. Andelarna i denna börshandlade fond har fallit med cirka 6,6 procent sedan sin årshögsta notering den 25 januari då de handlades till 54,65 USD. Just denna nivå är emellertid viktig, det är en nyckel Fibonacci-nivå och för närvarande handlas den mexikanska aktiemarknaden i sin mest haussefulla månad på året.

900 MUSD under förvaltning

EWW har nästan 900 miljoner dollar i förvaltade tillgångar, och denna ETF spårar MSCI Mexico IMI 25/50 Index. Totalt sett äger denna börshandlade fond aktier i 60 olika företag. EWW har en treårig standardavvikelse på 17,76% och efterföljande tolvmånadersutdelning på 2,18%.

Den mexikanska peson är en viktig del av Mexikos investeringsprojekt, eftersom exporten står för över en tredjedel av BNP i Latinamerikas näst största ekonomi. Således är oljepriserna, eftersom Mexiko är en av de största icke-OPEC-tillverkarna i Latinamerika, väldigt viktiga. Oljeproduktionen i Mexiko väntas emellertid minska i år. Det skall emellertid noteras att en investering i EWW inte ger en direkt exponering mot några oljeföretag alls.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.