Nyheter

TANN ETF Europas första rena exponering för den globala solenergiindustrin

Publicerad

den

TANN ETF är Europas första rena exponering för den globala solenergiindustrin. Denna EFF fokuserar på företag som får betydande intäkter från solenergirelaterad affärsverksamhet inklusive tillverkning av solceller, solceller och system; producenter av solenergiproduktion, utrustning och komponenter; leverantörer av installation, utveckling och finansiering av solenergisystem; och / eller tillverkning av soldrivna laddnings- och energilagringssystem. Denna ETF spårar EQM Global Solar Energy Index (SOLARNTR).

Sammanfattning av investeringsmöjligheten

Europas första solcells-ETF: Solar Energy ETF förväntas bli Europas första ETF som erbjuder ren exponering för den snabbt växande globala solindustrin.

Solar Energy ETF kommer att spåra globala företag med ett primärt affärsfokus på den globala solenergiindustrin och försörjningskedjan och ge exponering för den globala megatrenden bort från fossila bränslen (”smutsig energi”) till solenergi (”ren energi”).

Denna ETF kommer att spåra EQM Global Solar Energy Index (SOLARNTR), fokuserat på företag som får betydande intäkter från solenergirelaterad affärsverksamhet inklusive tillverkning av solceller, solceller och system; producenter av solenergiproduktion, utrustning och komponenter; leverantörer av installation, utveckling och finansiering av solenergisystem; och / eller tillverkning av soldrivna laddnings- och energilagringssystem

Företag kommer att granskas för att följa FN: s Global Compact-principer plus operativ affärsengagemang inom oljesand, fossilt bränsle eller kontroversiella vapen.

Solenergin förväntas planeras som artikel 8 enligt förordningen om hållbar ekonomi

Det globala solenergimöjligheten

Snabbast tillväxt – Solar är den snabbast växande källan till ny energikapacitet med prognoser för 4,2 biljoner USD nya solkapacitetsinvesteringar fram till 2050.

Accelererande kapacitet – År 2040 förväntas solenergi vara den största källan till global elektrisk kapacitet med över 35% mer installerad kapacitet än naturgas. Fossila bränslen förväntas sjunka till bara 24% av kraftproduktionen år 2050 från 62% -nivån idag

Lågkostnadslösning – Solenergi är den billigaste nya elkällan i de flesta större länder, och när kostnaderna fortsätter att minska kommer solenergi att underskatta fossilbränslebaserad kraftproduktion.

Global information om solenergiindex

Solenergi erbjuder en annan möjlighet än ren energi

Utveckling (30.04.20 – 30.04.21)

EQM Global Solar Energy IndexiShares Global Clean Energy UCITS ETF
211.32%118.40%

Metodöversikt

  • Notering på en reglerad börs i form av andelar som kan handlas av utländska investerare utan restriktioner, exkluderade amerikanska OTC-noterade företag.
  • Aktieklassens börsvärde på minst 250 miljoner USD.
  • Genomsnittligt dagligt värde som handlats på minst 2 miljoner USD under de senaste sex månaderna.
  • Företag med huvudkontor i Kina ingår endast om börshandlade ADR-versioner eller Hong Kong-börshandlade versioner finns tillgängliga.

Screening

Företagen måste bedriva solrelaterad affärsverksamhet inklusive:

  • Tillverkning av solceller, solceller och system,
  • Producenter av solenergiproduktion, utrustning och komponenter,
  • Leverantörer av installation, utveckling och finansiering av solenergisystem och / eller
  • Tillverkning av soldrivna laddnings- och energilagringssystem.
  • De företag som valts ut efter att ovanstående steg har genomförts kommer att screenas för överensstämmelse med FN: s Global Compact-principer plus alla operativa affärsengagemang inom områdena fossilt bränsle, oljesand eller kontroversiella vapen
  • De som hämtar mer än 60% av sina intäkter från sol anses vara (”Core”) beståndsdelar och får en större vikt. De företag som har mellan 5% och 60% av sina intäkter från solenergi anses vara ”icke-kärnor” beståndsdelar och får en mindre vikt.

Re-balansering

Om indexvikt för någon indexkomponent är större än 15% varje utvärderingsdag minskas indexkomponentens vikt till 6% vid varje valdatum för valet av återbalans. Övervikt fördelas om till andra indexkomponenter lika med en vikt på mindre än 6%. Denna procedur kan göras iterativt tills vikten av ingen indexkomponent är större än 6%. Ombalanseringsdatum är den sista arbetsdagen i januari, april, juli och oktober.

Produktlansering och notering

Solar Energy UCITS ETF började handlas i juni 2021 på Londonbörsen, Borsa Italiana och Deutsche Borse.

Om EQM-index

EQM Indexes LLC är ett amerikanskt, kvinnoägt företag som ägnar sig åt att skapa och stödja innovativa index som fokuserar på tematiska tillväxtmöjligheter och nya investeringsteman. Grundat av Jane Edmondson, en tidigare institutionell portföljförvaltare med nästan 30 år inom investeringsbranschen, spänner företagets indexdesignkompetens över ett stort antal tillgångsslag och finansiella instrument. EQM Indexes har utvecklat och licensierat innovativa indexproduktlösningar i följande kategorier: Global och internationell onlinehandel, Blockchain, Global Cannabis, Litium- och batteriteknik, Junior guldgruvor, Riskparitet och social rättvisa.

Handla TANN ETF

Solar Energy UCITS ETF (TANN) har sin primärnotering på London Stock Exchange, men handlas även på Borsa Italiana i Italien och på tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

TANN ETF är en av de många börshandlade fonder från HANetf som finns med i Nordnets månadssparande.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version