Följ oss

Nyheter

TAN ETF en börshandlad fond som investerar i solkraft

Publicerad

den

Invesco Solar ETF (NYSEArca: TAN ETF) TAN spårar ett index över globala solenergiföretag som väljs baserat på intäkterna från solrelaterade affärer.

Invesco Solar ETF (NYSEArca: TAN ETF) TAN spårar ett index över globala solenergiföretag som väljs baserat på intäkterna från solrelaterade affärer.

TAN Factset Analytics Insight

TAN erbjuder en unik exponering mot förnyelsebar energi och har en koncentrerad portfölj av företag som är involverade i solenergiindustrin, vilket minskar mycket av den bredare marknaden för förnybar energi. Fondens urvalsuniversum börjar med globala solenergiföretag av alla tak inklusive alla soltekniker (kristallin och tunnfilms solceller och solvärme), hela värdekedjan (råvaror, installatörer, till finansiering) och relaterad solutrustning (kraft Dessa berättigade företag kategoriseras sedan i två grupper: pure-play eller medium-play-aktier.

Pure-play-företag betraktar solindustrin som sin primära verksamhet där de genererar mer än två tredjedelar av sina intäkter från. Medium-play företag täcker företag med flera affärsbranscher men genererar fortfarande mer än en tredjedel av sina intäkter från solrelaterade affärer. Fondens viktningsprogram försöker öka exponeringen mot pure-play-företag och tynger därför medium-play-gruppen. Indexbeståndsdelar balanseras om kvartalsvis.

TAN har en förvaltningskostnad, TER, på 0,69 procent per år. Det är en utdelande ETF, även om direktavkastningen ännu så länge är låg. Denna börshandlade fond äger aktier i 147 olika företag.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten (före avgifter och kostnader) för MAC Global Solar Energy Index. Fonden investerar i allmänhet minst 90% av dess totala tillgångar i de värdepapper (inklusive amerikanska depåbevis) som omfattar indexet. Strikt i enlighet med dess riktlinjer och föreskrivna förfaranden sammanställer, underhåller och beräknar MAC Indexing LLC indexet, som är utformat för att spåra den globala solenergisektorn. Fonden är icke-diversifierad.

Handla TAN ETF

Invesco Solar ETF (NYSEArca: TAN ETF) är en amerikansk ETF även om den investerar i internationella aktier. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Ett alternativ för europeiska investerare är titta på Solar Energy UCITS ETF (TANN) som handlas på London Stock Exchange, tyska Xetra och italienska Borsa Italiana. Det betyder att det kommer att gå att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Innehav

NamnKortnamn% av kapitalet
SolarEdge Technologies IncSEDG9.86%
Enphase Energy IncENPH9.68%
Sunrun IncRUN6.51%
Xinyi Solar Holdings Ltd9686.15%
First Solar IncFSLR5.99%
GCL-Poly Energy Holdings Ltd38004.38%
Daqo New Energy Corp ADRDQ4.19%
iShares MSCI South Korea ETFEWY3.74%
Scatec ASA Ordinary SharesSCATC3.32%
Atlantica Sustainable Infrastructure PLCAY.L2.76%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.