Följ oss

Nyheter

Tabula stänger två fonder när det fokuserar på ESG

Publicerad

den

Tabula Investment Management har stängt ytterligare två fonder med låg efterfrågan eftersom de fortsätter att öka sitt fokus på ESG-strategier.

Tabula Investment Management har stängt ytterligare två fonder med låg efterfrågan eftersom de fortsätter att öka sitt fokus på ESG-strategier.

Tabula iTraxx IG Bond UCITS ETF (TABX) och Tabula European iTraxx Crossover Credit Short UCITS ETF (TAB1) avnoterades den 15 juni, vilket innebär att antalet ETFer stängt av ränteemittenten till tre.

Angående TTRX beslutade Tabula att stänga ETFerna efter att majoriteten av investerarna bytte till Tabula EUR IG Bond Paris-anpassade Climate UCITS ETF (TABC) som lanserades i januari 2021, förstår ETF Stream.

TABC är märkt Artikel 9 under Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) och har sett inflöden på 15,6 miljoner USD hittills i år, vilket tar dess totala AUM till 115 miljoner USD.

TABC erbjuder exponering mot obligationer av investeringsklass i euro från emittenter med 50 % lägre utsläpp av växthusgaser jämfört med den breda marknaden och en årlig avkolning på minst 7 %.

Omvänt hade TAB1, som lanserades i februari 2019, bara 3 miljoner USD i tillgångar under förvaltning (AUM) när det stängde och till skillnad från TABX har inte en ESG-ekvivalent.

Genom att följa iTraxx European Crossover Credit Short-indexet tar ETF korta positioner på högavkastande europeiska företagskrediter, med exponering via ett likvid credit default swap-index snarare än företagsobligationer.

Michael John Lytle, VD för Tabula, kommenterade nyheterna: ”När vi utvecklar vårt fondsortiment är vi laserfokuserade på att leverera ETFer som möter investerarnas behov och tar itu med luckorna i nuvarande räntelösningar.

”Nästan 70 % av vår nuvarande ETF AUM finns nu i artikel 8 eller 9 ETFer. Vi är i färd med att lansera flera nya fonder som hjälper till att möta de utmaningar som ränteportföljerna står inför. Effektivitet i vårt produkterbjudande hjälper oss att leverera bättre lösningar till våra kunder.”

I februari stängde Tabula den första produkten de lanserade, Tabula European IG Performance Credit UCITS ETF (TCEP), på grund av låg efterfrågan.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.