Nyheter

T Boone Pickens inspirerar ny ETF

Publicerad

den

Den legendariske oljemannen T Boone Pickens inspirerar ny ETF med namnet BOON. Denna börshandlade fond speglar investeringsfilosofin hos den legendariske oljemannen och energiinvesteraren T Boone Pickens. NYSE Pickens Oil Response ETF erbjuder investerare exponering mot aktier i de företag som producerar amerikansk olja och gas och konsumerar råvarorna. Investeringsföretaget grundat av T Boone Pickens har gjort det lättare att efterlikna den legendariska oljemannens investeringsstrategi.

BP Capital Advisors och New York Stock Exchange lanserade det andra kvartalet 2018 en börshandlad fond konstruerad för att reflektera Pickens filosofi för att dra nytta av USAs olje- och gasrevolution. Det är första gången NYSE har främjat en ETF kopplad till en enskild investerare.

Sviktande hälsa

Pickens, som på grund av sin sviktande hälsa, har nyligen dragit sig tillbaka från många av sina återstående uppdrag. Han tillkännagav stängningen av sin hedgefond under året, även om BP Capital fortsätter att driva sina energifokuserade fonder.

Den nya börshandlade fonden, som kallas NYSE Pickens Oil Response ETF, erbjuder investerare exponering för aktier i företag som både producerar och konsumerar amerikansk olja och gas. Ökningen i USA: s olje- och gasproduktion under de senaste åren har gynnat en rad tillverkare genom att skapa lågkostnadsförsörjning av inhemska fossila bränslen samt de oljeprodukter som många tillverkare använder sig av.

Bakgrunden till denna ETF är att investerare kan balansera risken i den flyktiga energisektorn genom exponering mot leverantörer, som dra nytta av högre oljepriser och slutanvändare, vilket gör en vinst när råvarukostnaderna faller. Några av de inköpare som ingår i fonden är aluminiumtillverkare Alcoa och kemikalieföretaget LyondellBasell.

Den så kallade Pickens-planen

BP Capitals Twinlinefond har följt den så kallade Pickens-planen i flera år. Pickens Oil Response ETF består av 81 aktier och spårar ett index med samma namn som tidigare designats av BP och NYSE ägare Intercontinental Exchange.

”Indexet utformades med samma anda som Pickens-planen. Den innehåller också efterfrågesidan av energi, säger Toby Loftin, chef för BP Capital, i ett videoklipp tidigare under 2018. ”Vi tror att det här sättet är ett bättre sätt att investera i energi på lång sikt.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version