Följ oss

Nyheter

Sveriges första Blockchainfond kommer att börja handlas den 3 maj

Publicerad

den

Sveriges första Blockchainfond kommer att börja handlas den 3 maj

Go Blockchain Fund som vi skrivit om tidigare, låter meddela att dess förvaltningsteam har ögonen på cirka 75 företag från som USA, Kanada, Storbritannien, Sverige, Danmark, Schweiz och Japan. Tanken är att delar av dessa bolags aktier skall komma att ingå i Go Blockchain Fund när Sveriges första Blockchainfond börjar handlas den 3 maj 2021.

Den mest betydande och mest uppenbara förutsättningen för Go Blockchain Fund övervägande har varit att företagen måste vara aktivt involverade i blockchain-ekosystemet. Detta innebär vanligtvis att ett företag antingen är ledande i användandet av tekniken kommersiellt eller att de allokerar en betydande del till forskning och utveckling av blockchain-lösningar.

Sami Rusani, ansvarig förvaltare för Go Blockchain Fund, säger att han med sin långa erfarenhet av både strategisk implementering och stora pilotprojekt möjliggör bättre analyser av blockchain-projekt som genomförs av både små och stora företag. Sanningen är att inte alla företag kommer att lyckas implementera eller använda blockchain i sin verksamhet. För att framgångsrikt kunna förvalta en blockchain-fond krävs det att man kan dyka djupare och se bortom de typiska måtten som P/E-tal och EV/EBIT för att fatta sunda investeringsbeslut. Man måste kunna bedöma om ett företags satsning på blockchain är väl positionerat för en stabil framgång på marknaden eller inte. Det är viktigt att kunna genomskåda Pr-kampanjer och se huruvida teknologin faktiskt kan hjälpa bolagets tillväxt.

Handlar om transparens

Blockchain handlar om transparens. Detta är ett icke-förhandlingsbart kärnvärde som kommer att överföras till det sätt Go Blockchain Fund förvaltar fonden på.

Allt går just nu som planerat för att Go Blockchain Fund ska kunna lansera den första svenska Blockchainfonden på utsatta måldatum den 3 maj 2021. Fonden bör då vara tillgänglig för handel på alla större plattformar i Sverige som Avanza, Nordnet och SAVR.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.