Följ oss

Nyheter

STRIKT en smartare indexplacering

Publicerad

den

STRIKT en smartare indexplacering STRIKT utvecklas likadant som det underliggande index det är kopplat till. Man kan alltså säga att STRIKT följer index till punkt och pricka.

STRIKT en smartare indexplacering STRIKT utvecklas likadant som det underliggande index det är kopplat till. Man kan alltså säga att STRIKT följer index till punkt och pricka. Det finns i dag två STRIKT, och de är kopplade till varsitt Smart Beta-index. Dessa index är framtagna av Nordea och Nasdaq och är lite annorlunda, lite smartare, än vanliga index. Det ena indexet består av aktier som befinner sig i ett positivt momentum och det andra av högutdelande aktier som befinner sig i ett positivt momentum.

SmartBeta-indexen levererar

Båda SmartBeta-indexen har utvecklats betydligt bättre än jämförelseindexet OMXS30 TR. SmartBeta Utdelning Momentum startade den 24 november 2014. Från starten och fram till utgången av 2015 har indexet stigit med cirka 35 procent. Under samma tidsperiod steg indexet OMXS30 TR med 2,8 procent. SmartBeta Momentum lanserades den 20 oktober 2014. Från starten och fram till utgången av 2015 har indexet, och därmed placeringen, ökat i värde med cirka 51 procent. Det är nästan 37 procentenheter bättre än OMXS30 TR. Se grafen nedan.

Strikt2

(Klicka för att förstora bilden)

Källa: Bloomberg
Historisk utveckling är ingen garanti för framtida utveckling.

Så här fungerar STRIKT

Det finns i dag två varianter av denna produkt, och de är kopplade till varsitt SmartBeta-index. Se videon som förklarar hur STRIKT fungerar, och hur de två SmartBeta-indexen sätts samman.

För ytterligare information se slutliga villkor och grundprospekt på www.nordea.se

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.