Nyheter

SPYZ ETF för europeiska banker och finansföretag

Publicerad

den

SPDR MSCI Europe Financials UCITS ETF (SPYZ ETF) investerar i europeiska banker och finansföretag. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,23% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). SPDR MSCI Europe Financials UCITS ETF är en stor ETF med 519 miljoner GBP förvaltade tillgångar. ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Fondens mål

Fondens investeringsmål är att spåra resultaten för europeiska stora och medelstora företag inom den finansiella sektorn.

Indexbeskrivning

MSCI Europe Financials 35/20 Capped Index är ett fritt floatjusterat börsvärdeindex som är utformat för att mäta aktiemarknadens resultat för beståndsdelar som klassificeras som finansiella (enligt Global Industry Classification Standard) i MSCI Europe-indexet.

Handla SPYZ ETF

SPDR MSCI Europe Financials UCITS ETF (SPYZ ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURSPYZ
Bolsa Mexicana de ValoresMXNFNCLN
Borsa ItalianaEURSTZX
Euronext ParisEURSTZ
London Stock ExchangeEURFNCL
SIX Swiss ExchangeCHFSTZX
XETRAEURSPYZ

Största innehav

KortnamnVikt %
HSBC Holdings Plc6,65%
Allianz SE6,03%
BNP Paribas SA Class A3,96%
Banco Santander S.A.3,77%
Zurich Insurance Group Ltd3,55%
UBS Group AG3,43%
AXA SA2,92%
Prudential plc2,90%
ING Groep NV2,85%
Investor AB Class B2,67%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version