Följ oss

Nyheter

SPYY ETF investerar på utvecklade marknader och emerging markets

Publicerad

den

SPDR MSCI ACWI UCITS ETF (SPYY ETF) är en börshandlad fond som har ett globalt focus. Denna europeiska ETF investerar på aktiemarknaderna för 23 utvecklade marknader

SPDR MSCI ACWI UCITS ETF (SPYY ETF) är en börshandlad fond som har ett globalt focus. Denna europeiska ETF investerar på aktiemarknaderna för 23 utvecklade marknader och 27 emerging markets. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). Denna ETF handlas även under kortnamnen ACWI, ACWD och ACWE på olika börser.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,40% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexkomponenterna (sampling). SPDR MSCI ACWI UCITS ETF är en mycket stor ETF med 2282 miljoner euro i förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

MSCI All Country World Index (ACWI) spårar stora och medelstora aktier från 23 utvecklade och 27 tillväxtmarknader världen över.

Handla SPYY ETF

SPDR MSCI ACWI UCITS ETF (SPYY ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Deutsche Börse (Primary)EURSPYY
London Stock ExchangeGBPACWI
London Stock ExchangeUSDACWD
Euronext ParisEURACWE
SIX Swiss ExchangeCHFACWI
Borsa ItalianaEURACWE

Största innehav

VärdepapperVikt
Apple Inc.3,40%
Microsoft Corporation2,92%
Amazon.com Inc.2,25%
Facebook Inc. Class A1,26%
Alphabet Inc. Class C1,15%
Alphabet Inc. Class A1,12%
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd.0,81%
Tesla Inc0,75%
NVIDIA Corporation0,69%
JPMorgan Chase & Co.0,68%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.