Följ oss

Nyheter

Spannmålsfonderna rusar på leveransproblem

Publicerad

den

Börshandlade fonder med anknytning till spannmålspriserna rusar i veckan på grund av växande utbudsproblem. Traders drivs med vinster på de försämrade utsikterna

Börshandlade fonder med anknytning till spannmålspriserna rusar i veckan på grund av växande utbudsproblem. Traders drivs med vinster på de försämrade utsikterna för vetegrödor i USA och Kanada, tillsammans med en dålig start på skördesäsongen i Ryssland, rapporterar Reuters.

De svagare utsikterna för veteutbud var ett resultat av torra, heta väderförhållanden i amerikanska vårveteområden, tillsammans med Kanadas dåliga utsikter för grödan. ”Väderprognoser förväntar sig att det gröda som skadar vädret kommer att fortsätta i USA: s norra slätter och Kanadas prärie”, säger Commonwealth Bank of Australia, analytiker Tobin Gorey till Reuters.

Dessutom varnade Rysslands Sovecon-jordbruksrådgivning att de nedgraderade prognoserna för landets 2021-veteskörd med 2,3 miljoner ton till 82,3 miljoner ton efter lägre avkastning än förväntat i början av den aktuella skördesäsongen.

Under tiden hittar majs stöd från optimism över exportefterfrågan på amerikanska leveranser, efter nedgång i storleken på Brasiliens majsskörd. Enligt S&P Global förväntas Brasiliens export av majs minska kraftigt under regleringsåret 2020-2021 på grund av ytterligare nedskärningar av produktionsuppskattningarna.

Brasilien, världens näst största majsexportör, såg betydande avkastningsförluster på grund av en svår torka under större delen av tillväxtfasen denna säsong, vilket ytterligare förvärrades av frost som minskade majsgrödorna i de södra områdena mot slutet av juni.

Sammantaget är 88% av de 2,46 miljoner hektar som ska skördas i dåligt eller genomsnittligt skick. I det här scenariot borde vi få en betydande minskning av den förväntade produktionen, säger Brasiliens statliga jordbruksavdelning Parana i en rapport.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.