Följ oss

Nyheter

SMH ETF köper aktier i de 25 största halvledarföretagen

Publicerad

den

VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH ETF) följer ett börsvärdevägt index på 25 av de största USA-noterade halvledarföretagen. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH ETF) som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,35 procent.

VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH ETF) följer ett börsvärdevägt index på 25 av de största USA-noterade halvledarföretagen. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH ETF) som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,35 procent.

SMH Factset Analytics Insight

SMH är en mycket koncentrerad fond som investerar i vanliga aktier och depåbevis från USA-noterade halvledarföretag, liknande sitt jämförelseindex. Midcap-bolag och utländska bolag noterade i USA kan också inkluderas. För att vara berättigad till en början måste 50 % av företagets intäkter huvudsakligen vara i produktion av halvledare och halvledarutrustning. De 50 bästa kvalificerade företagen efter börsvärde ges sedan två separata rangordningar baserat på free float marknadsvärde i fallande ordning och tre månaders genomsnittlig daglig handelsvolym i fallande ordning. Dessa två rangordnar summeras och de högst rankade 25 företagen väljs ut. Ett taksystem tillämpas för att säkerställa diversifiering och större tyngd ges till de större företagen.

Fondbeskrivning

VanEck Semiconductor ETF (SMH®) försöker replikera så nära som möjligt, före avgifter och utgifter, pris- och avkastningsutvecklingen för MVIS®US Listed Semiconductor 25 Index (MVSMHTR), som är avsett att spåra den övergripande utvecklingen för företag som är involverade i halvledarproduktion och utrustning.

Fondsammanfattning

Investeringen strävar efter att replikera så nära som möjligt, före avgifter och utgifter, pris- och avkastningsutvecklingen för MVIS® US Listed Semiconductor 25 Index. Fonden investerar normalt minst 80 % av sina totala tillgångar i värdepapper som utgör fondens jämförelseindex. Indexet inkluderar stamaktier och depåbevis från amerikanska börsnoterade företag inom halvledarindustrin. Sådana företag kan inkludera medelstora företag och utländska företag som är noterade på en amerikansk börs. Fonden är icke-diversifierad.

Handla SMH ETF

VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i SMH ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

VärdepapperKortnamn% Vikt
TAIWAN SEMICONDUCTOR MANUFACTURING CO LTSM US14.80
NVIDIA CORPNVDA US12.97
ASML HOLDING NVASML US6.91
ADVANCED MICRO DEVICES INCAMD US5.02
TEXAS INSTRUMENTS INCTXN US4.89
BROADCOM INCAVGO US4.77
ANALOG DEVICES INCADI US4.65
QUALCOMM INCQCOM US4.60
APPLIED MATERIALS INCAMAT US4.54
INTEL CORPINTC US4.51

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *