Nyheter

Smartbox

Publicerad

den

Aktiespararna jobbar ständigt för att göra villkoren för dig som sparar i aktier och fonder så bra som möjligt. Nu har de tagit fram sparboxen Smartbox som är kostnadsfri att spara i för medlemmar i Aktiespararna och Unga Aktiesparare.

Aktiespararnas Finanskommitté* ansvarar för hur innehaven i Smartbox väljs ut och analysen sker med hjälp av analysprogrammet Hitta kursvinnare**. I sparboxen återfinns investmentbolag, bolag med hög direktavkastning samt bolag som vid investeringstillfället ses som undervärderade jämfört med sin historiska värdering.

Börja spara i den här boxen

Placeringsstrategi: God riskspridning och direktavkastning, samt möjlighet till tillväxt, genom att investera i lågt värderade bolag.

Kriterier: Sparboxen innehåller bolag som är noterade på Nasdaq Stockholm Large Cap-lista. Ett huvudkriterium är att bolagen ska gå med vinst.

Övriga urvalskriterier

• De tre investmentbolagen som har högst substansrabatt vid den årliga revideringen av boxen.

• De tre bolagen med högst förväntad direktavkastning de närmaste åren. Direktavkastningen räknas fram utifrån aktuell aktiekurs/bolagets utdelningsprognos.

• De fyra bolag med lägst värdering jämfört med historisk värdering. Beräkningen sker baserat på analysprogrammet Hitta Kursvinnares parametrar.

Sparboxen revideras en gång per år.

Om innehaven ändrats kommer dina ev. månadsinvesteringar att följa den nya boxens utformning. De innehav du redan investerat i kvarstår. Du väljer själv om du vill sälja dessa eller behålla dem långsiktigt.

OBS! För att börja spara i just denna sparbox behöver du öppna en specifik ISK-depå. Det kostar ingenting att öppna denna och du gör det enkelt med Bank-ID.

NamnBranschFördelning
AFRYIndustri10 %
Elekta BHälsovård10 %
Hexpol BRåvaror10 %
Industrivärden CFinans10 %
Investor BFinans10 %
Kindred GroupKonsument, cyklisk10 %
Lundbergföretagen BFinans10 %
NCC BIndustri10 %
SSAB BIndustri10 %
Volvo BIndustri10 %

Minsta köp

500 kr

Avgift

För medlemmar i Aktiespararna och i Unga Aktiesparare (över 18 år) är det helt kostnadsfritt att månadsspara eller genomföra engångsköp i just Smartboxen. Om du sedan vill sälja en eller flera aktier i boxen gör du det enligt AktieInvests prislista för spartjänsten Andelsorder. Även där erhåller medlemmar medlemsrabatt.

Det är samma kurssättning när du köper en av sparboxarna som när du handlar via AktieInvests spartjänst Andelsorder.

*Aktiespararnas finanskommitté består av: Johan Jansson (ordförande), Ola Lauritzson, Dag Rolander, Joacim Olsson och Ola Jansson.

** Hitta kursvinnare är Aktiespararnas unika aktieanalysprogram och ett utmärkt hjälpmedel när det gäller att fatta beslut om aktieaffärer. Programmet är Sveriges mest använda analysprogram och innehåller allt du behöver för att lyckas på börsen. Detta oavsett om du handlar aktier på kort eller lång sikt och om du gör många eller få aktieaffärer.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version