Nyheter

SLQX ETF för börsen i Slovenien

Publicerad

den

Expat Slovenia SBI TOP UCITS ETF (SLQX ETF) är en börshandlad fond som följer utvecklingen av SBI TOP Index på Ljubljanabörsen, med hjälp av den direkta fysiska replikeringsmetoden. Det är noterat på den bulgariska börsen, på Frankfurtbörsen (XETRA) och på Ljubljanabörsen. Det är lämpligt för bulgariska och utländska investerare som vill ha en likvid och diversifierad exponering mot den slovenska marknaden och regionen som helhet.

Beskrivning av Expat Slovenia SBI TOP UCITS ETF

Expat Slovenia SBI TOP UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Slovenien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 1,38 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Expat Slovenia SBI TOP UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 3 miljoner euro under förvaltning. SLQX ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Bulgarien.

Investeringsstrategi

SBI TOP-indexet spårar de viktigaste slovenska företagen.

Handla SLQX ETF

Expat Slovenia SBI TOP UCITS ETF (SLQX ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURSLQX
XETRAEURSLQX

Största innehav

VärdepapperVikt %
PETROL ORD28.63% 
NOVA LJUBLJANSKA BANKA ORD22.34% 
ZAVAROVALNICA TRIGLAV ORD16.08% 
POZAVAROVALNICA SAVA DD10.69% 
CINKARNA ORD7.50% 
TELEKOM SLOVENIJE ORD7.40% 
LUKA KOPER PORT ORD7.36%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version