Följ oss

Nyheter

Slå på lamporna för Utilities ETF

Publicerad

den

Slå på lamporna för Utilities ETF

En nyligen ökad volatilitet på aktiemarknaden gynnar vissa traditionellt defensiva sektorer, inklusive Utilities. Utilities fördelar som uppkommer till följd av vissa börshandlade fonder använder grundläggande eller klara betavägningsmetoder, inklusive Invesco DWA Utilities Momentum Portfolio (NASDAQ: PUI). Slå på lamporna för Utilities ETF.

Verksamhetssektorn skulle antas vara en bortkastad investering, som många förväntade sig en stark ekonomi med en full arbetsmarknad för att driva upp räntorna, vilket traditionellt vägde på obligationliknande aktier som Utilities. I denna sektor ingår till exempel elbolag, vattenverk, avlopp och gasbolag. Det är således bolag som tillhandahåller ”nödvändigheter” för de flesta.

Men med inflationen relativt kontrollerad och de amerikanska statskuldräntorna fastnat på ca 3 procent, är Utilities fortfarande attraktiva för avkastningsjägare. Dessutom, efter den senaste tidens volatilitet, tittar investerare fortfarande på den obligatoriska sektorn som ett säkert sätt att förbli i spelet och generera lite extra utdelning på sidan.

PUI ETF

PUI blev nyligen 13 år och har för närvarande innehav i 31 aktier. Fonden replikerar DWA Utilities Technical Leaders Index.

Det indexet ”är utformat för att identifiera företag som visar relativ styrka (momentum) och består av minst 30 värdepapper från NASDAQ US Benchmark Index. Relativ styrka är mätningen av en säkerhets prestanda i ett givet univers över tiden jämfört med prestandan av alla andra värdepapper i det universum,” enligt Invesco.

Nyligen har Morgan Stanley uppgraderat Utilities till Outperform och argumenterat för att aktiekurserna inte håller takten med resultatutvecklingen hittills år 2018 Detta tyder på att marknadsaktörerna kan vara subtila prissättning för att sakta ner vinsttillväxten.

Över tre fjärdedelar av PUI: s innehav anses vara värdebestånd och ingen av ETF:ens innehav har en vikt på mer än 4,12% av dess vikt.

PUI debiterar 0,60% per år, eller 60 USD på en investering på 10.000 dollar.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.