Nyheter

SKYE ETF investerar i företag som arbetar med Cloud Computing

Publicerad

den

First Trust Cloud Computing UCITS ETF Acc (SKYE ETF) eftersträvar investeringsresultat som generellt motsvarar priset och avkastningen, före avgifter och utgifter, för ett aktieindex som kallas ISE CTA Cloud Computing Index™ (”Indexet”).

För att uppnå sitt investeringsmål är investeringspolicyn för denna fond att investera minst 90 % av dess nettotillgångar i en portfölj av aktievärdepapper som består av aktier i indexet eller i depåbevis som kan inkludera amerikanska depåbevis. (”ADRs”), Global Depositary Receipts (”GDRs), European Depositary Receipts (”EDRs”) eller andra depåbevis som representerar värdepapper i Indexet där direkt investering i ett värdepapper som ingår i Indexet inte är möjligt.

Beskrivning av First Trust Cloud Computing UCITS ETF Acc

First Trust Cloud Computing UCITS ETF Acc investerar i aktier med fokus på Cloud Technology, Technology, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,60 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). First Trust Cloud Computing UCITS ETF Acc har tillgångar på 260 miljoner GBP under förvaltning. SKYE ETF är äldre än 3 år och har sitt säte i Irland.

Investeringsstrategi

ISE Cloud Computing-index spårar företag som är involverade i molndatorbranschen.

Handla SKYE ETF

First Trust Cloud Computing UCITS ETF Acc (SKYE ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURSKYE
Borsa ItalianaEURFSKY
Euronext AmsterdamEURSKYE
London Stock ExchangeGBXFSKY
London Stock ExchangeUSDSKYU
XETRAEURSKYE

Största innehav

VärdepapperVikt %
Alibaba Group Holding Limited (ADR)4.01%
Pure Storage, Inc. (Class A)3.86%
MongoDB, Inc.3.51%
International Business Machines Corporation3.43%
Alphabet Inc. (Class A)3.39%
Microsoft Corporation3.27%
DigitalOcean Holdings, Inc.3.25%
Oracle Corporation3.23%
Amazon.com, Inc.3.22%
Arista Networks, Inc.3.21%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version