Följ oss

Nyheter

Skulder och underskott, en tågolycka i slow motion

Publicerad

den

Skulder och underskott, en tågolycka i slow motion

Nyligen beslutade den amerikanska kongressen, utan offentlig diskussion, att driva USA i en djupare finansiell oansvarighet med en annan fortlöpande resolution (CR). Skulder och underskott, en tågolycka i slow motion. Nämligen:

”Huset på onsdagen passerade en utgiftsräkning på 854 miljarder dollar för att avvärja en avstängning i oktober, och finansierade stora delarna av regeringen medan man pressade finansieringsfristen för andra fram till 7 december.

Omröstningen passerade med 361-61, en vecka efter senaten passerade en identisk åtgärd med en röst på 93-7. ” Utan C.R.: s passage var regeringen inför en ”avstängning” strax före halvtidsvalet. Så, snarare än att göra vad som är finansiellt ansvarigt för den långsiktiga solvens och ekonomiska hälsan i landet, för att inte tala om de kommande generationerna, bestämde de sig för att det var mycket viktigare att få omvalts till tjänst.

”I nästan ett decennium har kongressen misslyckats med att passera och driva, en budget. Självklart, utan några konsekvenser från väljarna i att kräva att kongressen gör sitt jobb, fortsätter vägen till finansiell insolvens att växa.

Kommittén för en ansvarig federal budget gjorde följande uttalande:

”Vi är glada beslutsfattare har sannolikt undvikit en avstängning och faktiskt utnyttjat det mesta av årets diskretionära budget i tid. Men låt oss inte glömma att kongressen gjorde det utan en budget och var tvungen att smörja hjulen med 153 miljarder dollar för att skicka dessa räkningar. Det är inte funktion; det är en skattefri frihet för alla. ”

Självklart kommer de negativa effekterna av otillräckliga utgifter och skuldökningar naturligtvis att minska de positiva effekterna av avreglering och skattereformen med trillion dollarunderskott strax runt hörnet. ”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.