Nyheter

Shippingfonden rusar efter att ha nått sju månaders lägsta

Publicerad

den

Shippingfonden BDRY investerar uteslutande i fraktterminer med fokus på dry bulk shipping och var en av de bäst presterande börshandlade fonderna i år fram till oktober. Efter att ha fallit till en sju månaders lägsta den 16 november 2021, registrerar Breakwave Dry Bulk Shipping ETF (BDRY) en kumulativ uppgång på +26 % resten av veckan. BDRY har rasat med 17,48 procent i november, och på väg att registrera sin andra raka månadsförlust (oktober -16,58 procent), och kanske årets största.

BDRY är en av de bäst presterande ETFerna i år, en ökning med nästan +450 procent den 6 oktober 2021. Överväldigande leveransorder i post-pandemisk ekonomisk återhämtning orsakade hamnstockningar och utbudet flaskhalsar som höjde andelen capesize-, panamax-, supramax- och handysize-fartyg.

Fraktraterna har dock fallit på sistone på grund av oro över den kinesiska ekonomins hälsa. Det nuvarande Baltic Dry Index ligger på 2 552 $, 55 procent lägre från 5 650 $, en 13-årig högsta nivå. Trots de mediokra prestationerna under de senaste månaderna har BDRY fortfarande stigit med mer än 150 procent i år.

Handla BDRY ETF

Breakwave Dry Bulk Shipping ETF (NYSEArca: BDRY) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i Breakwave Dry Bulk Shipping ETF (NYSEArca: BDRY)

Även CMC Markets erbjuder handel med Breakwave Dry Bulk Shipping ETF (NYSEArca: BDRY) i form av CFDer. Till CMC Markets

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version