Följ oss

Nyheter

Shaleoljeproducenterna fortsätter öka produktionen

Publicerad

den

Shaleoljeproducenterna fortsätter öka produktionen

Trots att vi just ner har ett enormt överskott av olja, ser vi att shaleoljeproducenterna fortsätter öka produktionen, och att de i flera fall planerar att öka den ytterligare vilket kan komma att bibehålla ett fortsatt tryck på energimarknaden, och därmed också de börshandlade fonder som fokuserar på olja, vare sig det är Brent eller WTI. Shaleoljeproducenterna fortsätter öka produktionen

United States Oil Fund (NYSEArca: USO), som replikerar utvecklingen av West Texas Intermediate olja, har backat med 18,8 procen year-to-date när vi ser hur terminspriset på WTI handlas kring 74,5 USD per fat. Trots detta avser företag som Devon Energy Corp (NYSE: DVN), Continental Resources (NYSE: CLR) och EOG Resources (NYSE: EOG) att öka produktionen och pumpa upp ännu mer olja från sin bästa fyndigheter samtidigt som de minskar, eller helt stänger ned sina minst produktiva fyndigheter.

Ökar produktionen med 25 procent

Devon Energy räknar med att öka produktionen med 25 procent under nästa år medan Continental Resources kommer att höja produktionen med så mycket som 29 procent under 2015. EOG Resources sa att bolaget kommer att behålla sin tvåsiffrig” tillväxt under 2015. Pioneer Natural Resources (NYSE: PXD), den mest aktiva borraren i West Texas Perm Basin, har sagt att bolaget kommer att addera 21 procent i fråga om sin produktion. Den ökade produktionen kommer att bidra till ett ökat utbud av råolja under 2014 och 2015.

De fallande oljepriserna har legat som en våt filt över energisektorn på senare tid, något som framförallt har märkts på de företag som arbetar med frackning, så kallade skifferproducenter som har höga kostnader för sin utvinning. Citigroup hävdar att de totala kostnaderna för ett fat frackad råolja ligger så högt som 70 till 80 USD per fat när hänsyn tagits till kostnader som mark, infrastruktur, brunnsborrning och drift.

Vi ser därför att det inte bara är United States Oil Fund (NYSEArca: USO), som backat under året. Den börshandlade fond som heter Market Vectors Unconventional Oil & Gas ETF (NYSEArca: FRAK) och fokuserar på oljeproducenter som arbetar med frackning har under året backat med mer än 18 procent. Konkurrenten Select Sector SPDR (NYSEArca: XLE) har backat med dryga 10 procent under 2014.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.