Nyheter

SEA ETF en satsning på transporter till havs och i luften

Publicerad

den

U.S. Global Sea to Sky Cargo ETF (NYSEArca: SEA ETF) försöker spåra resultatet, före avgifter och utgifter, för U.S. Global Sea to Sky Cargo Index. U.S. Global Sea to Sky Cargo ETF (NYSEArca: SEA), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,60 procent.

SEA följer ett index över vatten- och flygfraktföretag från hela världen. Aktier viktas i fasta nivåer, med hänsyn till sammansatta poäng baserat på fundamentala faktorer.

SEA Factset Analytics Insight

SEA hanteras passivt för att spåra ett index av ”sjö” och ”sky” fraktbolag från hela världen, inklusive tillväxtmarknader. Fonden använder sig av ett stegrat viktningssystem som kombinerar grundläggande faktorer som lutar mer mot sjöfrakt (sjöfart och hamn-/hamnföretag) över himlen (frakt-/budföretag). Sjöfraktaktier utgör 70% av portföljen, medan skyfraktaktier utgör 30%.

Aktier som väljs tilldelas sammansatta poäng som baseras på rankningar härledda från fundamentala faktorer. Sjöfraktbolag viktas i tre nivåer baserat på sammansatta poäng och marknadsstorlek. De översta sjöfraktlagren tilldelas procentsatser: 5 % för de sex bästa, 4 % för de kommande sju och 2 % för de kommande sex. Var och en av de 10 högst rankade skyfraktaktierna får 2 % av vikttilldelningen. Indexet rekonstitueras och balanseras om kvartalsvis.

Observera, det har tidigare funnits en annan börshandlad fond med samma kortnamn. Denna var emellertid emitterad av Invesco. Dessa skall inte blandas samman.

Handla SEA

U.S. Global Sea to Sky Cargo ETF (NYSEArca: SEA) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i SEA.

Även AvaTrade erbjuder handel med U.S. Global Sea to Sky Cargo ETF (NYSEArca: SEA) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i U.S. Global Sea to Sky Cargo ETF (NYSEArca: SEA). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

% ViktNamnKortnamn
6.69%ZIM INTEGRATED SHIPPING SERV SHSZIM
5.18%Cash & OtherCash&Other
5.17%ORIENT OVERSEAS INTL316 HK
4.37%NIPPON YUSEN KK9101 JP
4.31%MATSON INCMATX
4.21%COSCO SHIPPING HLD1919 HK
4.09%A.P. MOLLER-MAERSKMAERSKB DC
3.94%HAPAG-LLOYD AGHLAG GR
3.78%HMM COMPANY LTD011200 KS
3.63%EVERGREEN MARINE C2603 TT
3.58%YANGMING MARINE2609 TT
3.54%KUEHNE&NAGEL INTLKNIN SW
3.45%SITC INTERNATIONAL1308 HK
3.23%UNITED PARCEL SERVICE INCUPS
3.17%CARGOJET INCCJT CN
2.99%FEDEX CORPFDX

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version