Följ oss

Nyheter

SDIV ETF investerar i de 100 aktier med högst direktavkastning

Publicerad

den

Global X SuperDividend ETF (SDIV ETF) är en amerikansk börshandlad fond som satsar på att investera i utdelande företag. Detta gör den genom att spåra Solactive Global SuperDividend Index, ett index på 100 globala värdepapper med högst direktavkastning.

Global X SuperDividend ETF (SDIV ETF) är en amerikansk börshandlad fond som satsar på att investera i utdelande företag. Detta gör den genom att spåra Solactive Global SuperDividend Index, ett index på 100 globala värdepapper med högst direktavkastning. SDIV är en utdelande ETF som varje månad delar ut den erhållna utdelningen till sina andelsägare. Denna fond har en förvaltningskostnad på 0,59 procent per år.

SDIV Factset Analytics Insight

SDIV är en utdelningssökande fond verksam på den globala aktiemarknaden. Urvalet startar från ett universum av företag som är noterade på en reglerad börs, inklusive tillväxtmarknader. De 100 högst avkastande aktierna väljs med förbehåll för likviditets- och stabilitetsscreening. Indexet granskas kvartalsvis baserat på utdelningsnedskärningar eller utsikterna för ett företags utdelningspolicy. Borttagna företag kommer att ersättas av de näst högst avkastande aktierna från universum som är undantagna från indexet. Indexet balanseras om varje år och tilldelar varje aktie lika vikt.

Global X SuperDividend® ETF (SDIV) söker investeringsresultat som i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsresultatet före avgifter och kostnader för Solactive Global SuperDividend Index.

Varför SDIV?

  • Hög inkomstpotential. Potentiellt ökar portföljens avkastning och får tillgång till 100 av de högsta utdelningsaktierna i världen.
  • Månatliga utdelningar. SDIV delar ut varje månad och har gjort detta varje månad i över 9 år.
  • Global exponering. Att investera i aktier från hela världen kan hjälpa till att diversifiera både geografisk och räntexponering.

Handla SDIV

Global X SuperDividend ETF (SDIV ETF) är en amerikansk börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Sektorer

Fastigheter43.8
Finans11.3
Energi10.8
Industri7.9
Kommunikation6.2
Materials6.1
Detaljhandel5.1
Utilities4.5
Sällanköpsvaror3.2
Informationsteknologi1.0
Övrigt/kontanter0.1

Geografisk allokering

USA29.8
Kina17.0
Hong Kong11.4
Storbritannien 6.4
Brasilien4.4
Australien4.0
Thailand3.6
Sydafrika3.3
Ryssland3.0
Singapore2.4
Cypern1.9
Övrigt/Kontanter12.8

Största innehav

Vikt (%)KortnamnNamn
1.35ECP ITELECTRA CONSUMER
1.333818 HKCHINA DONGXIANG GROUP CO
1.27TAEE11 BZTRANSM ALIAN-UNI
1.24NOS PLNOS SGPS
1.221171 HKYANZHOU COAL MINING CO-H
1.18RES SJRESILIENT REIT LTD
1.16BWLPG NOBW LPG LTD
1.15HSBK LIHALYK SAVING-GDR
1.141088 HKCHINA SHENHUA ENERGY CO-H
1.14SASSR SPSASSEUR REAL EST

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.