Nyheter

Savelend godkända för listning på First North

Publicerad

den

Savelend Group har fått villkorat godkännande för att notera sina aktier på handelsplattformen Nasdaq First North. I samband med detta gör Savelend en nyemission på 47,4 miljoner kronor. Teckningskursen i erbjudandet på 7:50 kronor per aktie värderar bolaget till 285 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

Savelend är ett fintech-bolag som ger investerare exponering mot den alternativa finansieringsmarknaden genom att investera direkt i krediter. Tjänsterna inkluderar fakturaservice, inkasso och reskontrafinansiering. Bolaget har cirka 45 anställda med kontor i Sverige, Polen och Finland.

Savelend Group har sedan 2014 byggt v investeringsplattform för att demokratisera och öppna upp tillgångsklassen krediter för den breda massan. Vår notering på Nasdaq First North är en viktig milstolpe då vi ger fler av våra kunder möjlighet att vara med på vår tillväxtresa”, säger vd Ludwig Pettersson.

Savelend Group avser bland annat använda kapitaltillskottet från aktieerbjudandet till att accelerera expansion, satsa på nya marknader eller förvärv, öka marknadsföringsinsatserna och förbättra kapitalstrukturen. Teckningsperioden pågår från den 14 till den 28 maj. Bolaget har inför erbjudandets lansering erhållit teckningsförbindelser på motsvarande 75 procent av beloppet. Första beräknade handelsdag på Nasdaq First North är den 9 juni.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version