Nyheter

Så här kan Du investera som en miljardär

Publicerad

den

Så här kan Du investera som en miljardär. Vem drömmer inte om att bli en ikonisk investerare som Warren Buffett, Carl Icahn, Daniel Loeb, David Tepper eller David Einhorn? Direxion har i samarbete med iBillionaire lanserat en ETF som syftar till att replikera de investeringsidéer som ett stort antal miljardärer använder sig av. Så här kan Du investera som en miljardär

Det råder ingen tvekan om att dagens ETF-industri kännetecknas av innovationer, vare sig Du vill investera socialt medvetet, i kvinnligt ledarskap eller något annat så finns det ett alternativ i form av en börshandlad fond. Emittenterna har vidgat sina vyer och använder betydligt mer ovanliga strategier när de lanserar nya produkter. Nu lanserade Direxion sin Direxion iBillionaire Index ETF (NYSEARCA: IBLN).

IBLN i Focus

Denna ETF har till syfta att replikera utvecklingen av iBillionaire Index, ett benchmark index med avsikt att återspegla resultatet för 30 amerikanska Large Cap-aktier. Indexet använder en uppsättning kriterier för att välja en placeringsinriktning som miljardärna arbetar med. Denne resulterar i en lista med 10 olika investeringar.

Informationen om investerarens innehav väljs ut från de så kallade Form 13 F-anmälningar som denne måste göra till den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen, SEC. Några av de bästa företagen i detta index inkluderar Apple (AAPL), Micron Technology (MU), Priceline Com Inc (PCLN), 21st Century Fox (FOXA) och Dollar Gen Corp (DG). De 10 innehaven står för cirka 33,3% av de totala tillgångarna. Indexet följer en likaviktad strategi och undviker företagsspecifik riskkoncentration.

Indexet domineras av teknologisektorn som står för ungefär 33 % av tillgångarna. Sällanköpsvaror och energi tar de nästa två positionerna med runt 17 % av exponeringen. Financials får också tvåsiffrig fördelning av 10 % i indexet.

Denna nya exponering är inte särskilt dyrt heller, eftersom fonden ser ut att debitera investerarna 65 punkter per år i avgifter. Investerare bör notera att avkastningen på indexet bättre än S & P 500 i år.

Hur fungerar denna ETF i en portfölj?

Denna ETF är i första hand till för investerare som söker en avkastning som överstiger den för marknaden, oavsett hur denna utvecklas och hur marknadssentimentet utvecklas. Det torde innebära 100 procent av alla investerare. När den amerikanska ekonomin ångar på som den gör och teknologisektorn har vänt upp efter en längre tids nedgång så kan det mycket väl vara så att denna strategi kan dra fördel av ett allmänt ekonomiskt uppsving. Baserat på vad vi sett hitills är denna ETF ett utmärkt och kostnadseffektivt sätt att få en exponering mot tekniksektorn.

Kan denna ETF bli en succé?

Utbudet av denna typ av podukter är ganska ovanligt på marknaden, det finns endast en handfull produkter som konkurrerar med IBLN, till exempel finns Global X Guru Holdings Index ETF (GURU).

GURU arbetar med vad som kan anses vara en hedgefond replikering av marknaden, vilket ger investerare exponering mot ett brett spektrum av hedgefondförvaltarna genom att replikera 13F arkivering. Inom två år av verksamhet har GURU blivit en 500-miljoner USD fond. GURU har en förvaltningskostnad på 75 bps koncentrerar sig på flera Large Cap-aktier.

En annan ETF är AlphaClone Alternative Alpha ETF (ALFA) arbetar med en hedgefondsteknik. Investerare bör notera att fonden har möjlighet att använda en dynamisk säkring så att ALFA kan vara 100 procent lång eller så mycket som 50 procent lång och 50 procent korta, beroende på marknadens villkor. ALFA tar ut en förvaltningskostnad på 95 bps.

Ännu en produkt är Global X Guru Small Cap Index ETF (GURX) som arbetar med att replikera utvecklingen för amerikanska small cap aktier, baserade på kvartalsregistreringarna hos SEC för en utvald grupp institutionella investerare. Liksom GURU tar GURX en förvaltningskostnad på 75 bps vilket gör att denna ETF skiljer sig från IBLN. Således kan den nyligen lanserade ETF lyckas baserat på dess driftskostnadsprocent och kapitaliseringsnivå. Tillsammans med många andra bedömare, anser vi dessa två faktorer kan bidra till att ackumulera tillgångar på en allt trängre ETF marknad.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version