Nyheter

Så här kan du handla amerikanska ETFer

Publicerad

den

Nätmäklaren och CFD-aktören IG har över åttatusen olika internationella börshandlade produkter i sitt utbud, däribland flera amerikanska och kanadensiska ETFer. Det betyder att du kan handla amerikanska ETFer hos IG.

Besök IGs ETF Screener och sortera över 8000 globala ETFs efter tillgångsklass, land och utveckling så att du kan hitta vad som passar din portfölj.

Öppna konto hos IG

Det var i januari 2018 som MIFID II, det nya europeiska regelverket för värdepappersmarknaden, , trädde i kraft. Som ett resultat av detta tvingades svenska banker och nätmäklare att ta bort många internationella ETF:er. Framförallt försvann möjligheten att handla amerikanska ETFer, det vill säga börshandlade fonder i USA och Kanada.

IG kan erbjuda CFD-handel med ett utbud på tusentals olika internationella ETF:er. Du kan bland annat investera i ETF:er som fokuserar på värdebolag, momentum, cannabisbolag, miljöteknik, gaming, cyber security, tillväxtmarknader, råvaror, företagsobligationer och mycket mer.

Öppna demokonto hos IG

Precis som vid köp av utländska fonder eller aktier, noterade i andra valutor än svenska kronan, är det viktigt att ta valutaskillnaden i beaktande. Det utgår även courtage på såväl ETF:er som utländska aktier hos alla nätmäklare.

Riskinformation

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 71 procent av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

Eftersom det här handlar om en investering i någon form vill vi påminna om att en investering innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Kapital som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning.

Populära

Exit mobile version