Nyheter

Så här går börsen i dag 20150907

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20150907 Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 7/9-2015. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Våra OMX-analyser kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20150907. Vill Du också läsa dem varje dag? Anmäl Dig för en provprenumeration på Axiers hemsida.

Anmäl Dig här för att prova Axier dagliga tekniska analyser

OMXS30 Vill se högre botten

OMXS30 öppnade fredagen nedåt och det fortsatte att säljas under hela fredagen vilket medförde en stängning på 1461,46 som innebar en nedgång om -2,58%.

Fredagen stängning var strax över föregående mindre botten från den 1 september på 1460,67.

Är det en våg c ner kan den avslutas runt 1458. Det är dock vanligare och troligare att det är en våg 3 nedåt och då är det zonen 1421-1428 som är den mest sannolika målzonen. Här har vi mitt i denna zon också en lite större stödzon vilket gör att om vi ser index vid dessa nivåer kan vi mycket väl se en studs uppåt. Det kan fortsatt vara en våg c som har dessa slutnivåer vilket gör allt mer komplicerat.

Runt 1457-1460 kan vi se att det blir en rörelse uppåt men det bör i så fall vara en tillfällig rörelse uppåt och att vi senare kommer att se att index åter vänder nedåt.

Fortsatt är det 1578 som är den gräns för att omvärdera det negativa scenariot.

I tid finns det en större vändningsperiod i slutet av september, början av oktober. Det är möjligt att vi kommer att se att index fortsätter att hålla sig uppe och att vi ser mer styrka fram till denna tidpunkt.

Index är fortsatt klart under sitt 200 dagars enkelt glidande medelvärde och på veckodata har vi lägre bottnar och lägre toppar. Vi skall därmed vara försiktiga med att ta köpsignaler och aktivt leta efter säljssignaler.

De amerikanska terminerna är just nu positiva där SP500 är +0,82%, Nasdaq är +0,94% samt Dow Jones är +0,73%. Det föreslår att vi kommer att se en positiv inledning av dagen om dessa siffror står sig. Idag är det Labour Day i USA (första måndagen i september) och därmed är börsen i USA stängd.

Just nu är de europeiska terminerna positiva +0,70-0,92%% vilket föreslår att det blir en positiv öppning av dagen.

På den asiatiska marknaden är det blandade siffror där Nikkei 225 är -0,04% och Shanghai Composite är +0,88% och Hang Seng är positiv med +0,22%.

(Kortsiktig signal för terminshandel i OMX: Ingen just nu.)

McClellan Oscillator: vände åter nedåt och det finns fortsatt utrymme för att falla tillbaka.

McClellan Summations Index: är negativ och säger att vi skall vara försiktiga på köpsidan och att vi kan agera på säljsignaler.

Spread (skillnad mellan Nasdaq 100 och S & P 500) är dagsbaserat positiv och pekar uppåt. Veckospreaden är positiv och pekar uppåt.

VIX steg åter något och är i större drag vid höga nivåer och vi får förvänta oss en fortsatt period av höga VIX nivåer.

Du kan få exponering mot OMXS30 med följande Mini Futures BEST:

Uppgång: B LONGOMX MW CBK med en hävstång 8,5 och en finansieringsnivå på 1293,806 SEK

Nedgång: B SHRTOMX PI CBK med en hävstång 8,1 och en finansieringsnivå på 1639,999 SEK

Läs mer om Mini Futures och Warranter på Commerzbanks hemsida

Slutsats: Index startar dagen uppåt men i stort är det säljsignaler vi letar efter och får se uppgångar som tillfälliga. En sidledes rörelse kan fortsätta innan vi får en ny större säljsignal. Under 1460 är en signal om fortsatt nedgång till minst 1421-1428.

Analytiker: Fredrik Jensen

Kursdata: Stockletter.se

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version