Nyheter

RMAU ETF bekräftar verifiering av allt guld som ESG

Publicerad

den

Royal Mint UK Physical Gold ETC (RMAU) tillkännager verifiering av allt guld som ESG och socialt ansvarigt inköp som en del av ESG-referenser. RMAU har satt upp målet att 100% av dess guldtackor ska produceras efter 2019 i slutet av detta år för att möta förbättrad riktlinjer för ” good delivery”.Det hjälper till att sätta standarden för ESG-referenser bland fysiska metall-ETC-leverantörer.

I april slutförde Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU) sin halvårsvisa granskning som verifierar att 100% av guldtackorna överensstämmer med LBMA-programmet ”ansvarig inköp”. Dessutom producerades över 75% av staplarna efter 2019 för att guld som ESG.

Måste vara producerade efter 2019

Good delivery av guldtackorna producerade efter 2019 måste följa LBMA:s förbättrade goda leveransriktlinjer, och RMAU har satt målet att 100% av dess guldtackor ska produceras efter 2019 i slutet av detta år. Royal Mint är en fullvärdig medlem av London Bullion Market Association och ger ytterligare försäkran för investerare.

Andrew Dickey, avdelningschef för ädelmetaller på The Royal Mint, sa: ”Vi vill att investerare som köper RMAU ska ha fullständigt förtroende för att guldtackorna som finns i fonden är ansvarsfullt anskaffade och uppfyller de stränga kriterierna från London Bullion Market Association. Vi genomför två årliga granskningar för att kontrollera varje guldfält och förblir helt överensstämmande med LBMA:s ansvariga inköpsprogram. Vi bygger på detta åtagande och strävar efter att ha 100% av våra guldtackor producerade efter 2019 vid årets slut. ”

Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU) är utfärdat av HANetf, och är noterat på börserna i London, Italien och Tyskland. Royal Mint är den ursprungliga tillverkaren av mynt i Storbritannien och världsledande inom design, produktion och lagring av ädla metaller.

RMAU ESG-referenser

  • Förutom att vara en fullständig LBMA-medlem, arbetar The Royal Mint nära World Gold Council och följer principerna för Retail Gold Investment.
  • Ingen annan guld-ETC förser för närvarande investerare med dessa nivåer av tillsyn över guldtackor som stöder deras guldfonder
  • Förutom att tillämpa LBMA-kontroller använder Royal Mint-upphandlingsteamet ytterligare kontroller för att säkerställa att leverantörer uppfyller höga krav.

Royal Mint är baserad i södra Wales, på en av Storbritanniens säkraste platser. Med 1100 års arv och expertis är The Royal Mint världsledande inom design och hantverk av ädla metaller – och den ursprungliga tillverkaren av brittiska mynt.

Handla RMAU

RMAU handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i The Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RMAU) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version