Nyheter

Reddit-handlare hjälper nu till att stärka marijuana-ETF:er

Publicerad

den

Cannabissektorrelaterade börshandlade fonder behöll momentum i veckan när Reddit-massan av daytraders riktade sin uppmärksamhet mot marijuana-aktier. Bland de bäst presterande marijuana-ETF: er i USA var ETFMG Alternative Harvest ETF (MJ) 11,9%, Cambria Cannabis ETF (TOKE) ökade med 6,8%, Global X Cannabis ETF (POTX) ökade med 15,2%, AdvisorShares Pure Cannabis ETF (YOLO) steg 4,6%, Amplify Seymour Cannabis ETF (CNBS) ökade 13,3% och Cannabis ETF (THCX) hoppade 10,7%.

Under tiden ökade aktierna i Tilray (NasdaqGS: TLRY) ytterligare 38,5% och var på rätt spår för sin bästa tredagars vinst någonsin. Företagsaktien har ökat med mer än 500% sedan årets början. Gruppen av marijuana-aktier fångar ögat för samma grupp WallStreetBets Reddit-handlare som bidrog till en shrt squeeze i GameStop (NYSE: GME) förra månaden efter att flera användare uttryckte optimism över aktiens utsikter, rapporterar CNBC.

Rally i kanadensiska aktier

Rally i kanadensiska namn drivs mestadels av investerare i detaljhandeln, kanske drivna av Robinhood och Reddit, som verkligen staplar in i särskilt de kanadensiska cannabisnamnen,” berättade Pablo Zuanic, analytiker vid Cantor Fitzgerald, till CNBC. ”Jag tänker inte säga att det är en GameStop-typ, men den kanadensiska rallyn är inte helt baserad på fundamenta. Men när vi pratar med kunder ber vi dem försiktigt att försöka korta dessa kanadensiska namn eftersom du vet vad som hände med GameStop på väg upp. ”

Några varnade för att de aggressiva rörelserna i pottaktier kan relateras till höga korta räntekvoter, vilket återspeglar hur många av företagets handlade aktier som används i vad att företagets aktier kommer att minska.

”Feedbacken är att några av anslagstavlorna sätter de stora framträdande namnen i sitt omfång,” berättade W. Andrew Carter, analytiker på Stifel, för CNBC.

”Shortsen har mestadels gått hem för året så att avlindningen inte är lika mycket medvind som för den tidiga prisåtgärden, det är egentligen bara så mycket köp och inte mycket motstånd”, tillade Carter. ”Det är väldigt svårt att motivera var dessa aktier handlas just nu.”

CDBX är ett europeiskt alternativ

Lanseringen av CDBX är en spirande möjlighet för europeiska investerare som vill få en exponering mot cannabissektorn som helhet. Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CDBX) är en UCITS fond med hemvist på Irland. Det är alltså den första börshandlade fonden för cannabis i Europa.

Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CDBX) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version