Följ oss

Nyheter

RBOT ETF en europeisk ETF som satsar på automatisering

Publicerad

den

iShares Automation & Robotics UCITS ETF (RBOT ETF) är en europeisk ETF som satsar på företag som arbetar med automatisering och robotteknik. Denna börshandlade fond skall inte blandas samman med den kanadensiska ETFen med samma namn,

iShares Automation & Robotics UCITS ETF (RBOT ETF) är en europeisk ETF som satsar på företag som arbetar med automatisering och robotteknik. Denna börshandlade fond skall inte blandas samman med den kanadensiska ETFen med samma namn, Horizons Robotics and Automation Index ETF (RBOT).

IShares Automation & Robotics UCITS ETF investerar i aktier med fokus på ESG. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). Den totala förvaltningskostnaden uppgår till 0,40% p.a . Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexkomponenterna (provtagningsteknik). iShares Automation & Robotics UCITS ETF är en mycket stor ETF med 2 728 miljoner euro i förvaltning. ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist på Irland. Antalet innehav uppgår till 124 stycken.

Varför RBOT?

  1. Tillgång till konkurrenskraftigt och diversifierat företag till företag som utvecklar teknik inom automation och robotik, både på utvecklade och tillväxtmarknader.
  2. Tillväxtpotential på grund av stora strukturella drivkrafter inklusive lägre utvecklingskostnader, utvecklad teknik och stigande arbetskraftskostnader.
  3. Uttrycka en långsiktig syn inom din aktietilldelning genom en ETF som spårar ett ESG-screenat index (screenat för kontroversiella vapen, vapen, tobak, kärnkraft, termisk kol, olja och gas och företag som är involverade i svåra ESG-kontroverser).

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index bestående av utvecklade och tillväxtmarknadsföretag som genererar betydande intäkter från specifika sektorer förknippade med utvecklingen av automatisk och robotteknik.

Fondens investeringsmål är att försöka ge investerare en totalavkastning med hänsyn till både kapital- och inkomstavkastning, vilket återspeglar avkastningen på STOXX Global Automation & Robotics Index.

Handla RBOT ETF

iShares Automation & Robotics UCITS ETF (RBOT ETF) handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Tel Aviv Stock Exchange och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Börser

BörsKortnamnValutaListingsdatum
Bolsa Mexicana De ValoresRBOTMXN30/Nov/2017
Borsa ItalianaRBOTEUR03/Nov/2016
London Stock ExchangeRBOTUSD12/Sep/2016
London Stock ExchangeRBTXGBP12/Sep/2016
SIX Swiss ExchangeRBOTUSD14/Sep/2016
Tel Aviv Stock ExchangeiSFF404ILS09/Sep/2019
Xetra2B76EUR13/Sep/2016

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)
SNAPSNAP INC CLASS AKommunikation4.00
6594NIDEC CORPIndustri2.45
TERTERADYNE INCInformationsteknologi2.45
HEXA BHEXAGON CLASS BInformationsteknologi2.41
KLACKLA CORPInformationsteknologi2.40
NVDANVIDIA CORPInformationsteknologi2.30
QCOMQUALCOMM INCInformationsteknologi2.18
MCHPMICROCHIP TECHNOLOGY INCInformationsteknologi2.14
EMREMERSON ELECTRICIndustri2.14
GRMNGARMIN LTDKonsumtion2.11

Innehaven kan komma att förändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *