Följ oss

Nyheter

RAYS ETF satsar på solenergi

Publicerad

den

Global X Solar ETF (RAYS ETF) spårar ett marknadsviktat index över globala solenergiföretag som valts ut baserat på deras intäkter från solrelaterad verksamhe

Global X Solar ETF (RAYS ETF) spårar ett marknadsviktat index över globala solenergiföretag som valts ut baserat på deras intäkter från solrelaterad verksamhet och ESG-kriterier. Global X Solar ETF (RAYS ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,50 procent.

RAYS Factset Analytics Insight

RAYS spårar ett index över företag som är involverade i solenergiindustrin. Detta inkluderar företag som är involverade i produktion av solenergi, integrering av solenergi i energisystem och utveckling/tillverkning av solcellsdrivna tekniker. Värdepapper väljs ut baserat på en egenutvecklad naturligt språkbehandlingsalgoritm som identifierar och rangordnar företag baserat på anmälningar, avslöjanden och annan offentlig information.

Högst rankade företag granskas ytterligare för att bekräfta att minst 50 % av deras intäkter härrör från ovanstående aktiviteter. Indexet tillämpar också en ESG-screeningprocess för att utesluta de som inte uppfyller arbets-, mänskliga rättigheter-, miljö- och antikorruptionsstandarder. Indexet är marknadsvärdesvikt, med förbehåll för 8 % enkel säkerhetstak, och rekonstitueras och omvägs halvårsvis.

Skäl att överväga RAYS

Hög tillväxtpotential. Prognoser tyder på att den globala marknaden för solenergi kan nå 200 miljarder dollar till 2026, fyrdubbling av marknadens storlek 2019.1

Avancera ren teknik. Solenergi är den vanligaste energiresursen på jorden.2 En ökad användning av solenergiteknik skulle potentiellt kunna bidra till att ta itu med den globala elsäkerheten och minimera de negativa miljöeffekterna av fossilbränsleförbrukning.

Medvetet förhållningssätt. RAYS införlivar screeening för miljö, social och styrning (ESG) och följer ESG-riktlinjer för proxyröstning för att påverka positiv förändring tillsammans med ekonomisk avkastning.

Handla RAYS ETF

Global X Solar ETF (RAYS ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i RAYS ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Global X Solar ETF (RAYS ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

Vikt (%)KortnamnNamn
8.15300274 C2SUNGROW POWER -A
7.87SEDGSOLAREDGE TECHNO
7.65002129 C2TIANJIN ZHONG-A
7.60ENPHENPHASE ENERGY INC
7.17601012 C1LONGI GREEN EN-A
5.61002459 C2JA SOLAR TECHN-A
4.75RUNSUNRUN INC
4.20968 HKXINYI SOLAR HOLDINGS LTD
4.09DQDAQO NEW ENERGY CORP-ADR
3.52300724 C2SHENZHEN SC NE-A

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *