Följ oss

Nyheter

Rapport hårt slag mot Bitcoin ETF

Publicerad

den

Rapport hårt slag mot Bitcoin ETF

I september kom en rapport från New York Attorney General Barbara D. Underwoods kontor. Rapporten är ett hårt slag mot Bitcoin ETF . Rapporten tyder på att vissa kryptovalutabörser är utsatta för manipulering. Det är ett konstaterande som vissa marknadsobservatörer tror skulle kunna vara ett slag mot bitcoin-börshandlade fonder som söker regleringsgodkännande.

Under augusti 2018 fick nio Bitcoin-baserade börshandlade fondprogram (ETF) tummen ner från Securities and Exchange Commission. Detta hindrar den digitala valutan från att få mer acceptans. Detta då många investerare är försiktiga med de oreglerade börserna där kryptovalutor handlas. SEC: s division för handel och marknader avvisade ansökningar från värdepappersföretag ProShares, Direxion och GraniteShares.

SEC skriver

SEC har sagt, ”Börsen har bland annat inte erbjudit några bevis för att visa att bitcoin-futuresmarknaderna är” marknader av betydande storlek ”. Det misslyckandet är avgörande för att, enligt vad som förklarats nedan, har Börsen inte lyckats fastställa det andra sättet att förhindra bedrägliga och manipulerande handlingar och praxis kommer att vara tillräckliga, och därför är övervakningsdelning med en reglerad marknad med betydande storlek i samband med bitcoin nödvändigt. ”

Tidigare i år presenterade åklagarmyndigheten i New York den virtuella marknadens integritetsinitiativ i ett försök att stärka ansvarligheten och insynen över de kryptovaluta-plattformar som detaljhandelsinvesterare använder.

”Rapporten finner att plattformar för virtuella tillgångshandlare ännu inte har genomfört seriösa insatser för att övervaka och stoppa misshandel eller manipulativ handel”, enligt rapporten. ”Få plattformar begränsar eller övervakar allvarligt driften av” bots ”eller automatiserad algoritmisk handel på deras plats. Tvärtom verkar de flesta plattformar tillgodose professionella, automatiserade handlare. Många platser som erbjuder speciella prissättning och andra funktioner till sådana handlare, vilket leder till att detaljhandelskunder har en nackdel. ”

VanEck, SolidX väntar tålmodigt

Vissa marknadsobservatörer tror att det kommer att bli 2019 innan en bitcoin ETF är godkänd i USA. New York Attorney General lyfte också fram flera intressekonflikter hos kryptovalutamäklare. Det omfattar till exempel handel med egna konton, anställda som handlade på deras plats och börser som accepterade ersättning för notering av en digital valuta.

”Det finns ofta inga objektiva standarder för notering av vissa virtuella valutor, vilket innebär att det finns allvarliga frågor om höjningen av vissa virtuella valutor gentemot andra på vissa platser”, enligt rapporten.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *