Nyheter

R8TA ETF en aktivt förvaltad fastighetsfond

Publicerad

den

Abrdn Global Real Estate Active Thematics UCITS ETF USD Acc (R8TA ETF) investerar i Real Estate Investment Trusts (REITs) och fastighetsbolag med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,40 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Mål

Fonden strävar efter att generera intäkter och viss tillväxt på lång sikt (5 år eller mer) genom att investera på globala kommersiella fastighetsmarknader. Fonden investerar minst 80 % i globala kommersiella fastigheter och fastighetsrelaterade aktier (företagsaktier) med potential för upp till 100 % att innehas i kommersiella fastigheter när som helst.

Portföljvärdepapper

– Fonden kommer att investera minst 80 % i börsnoterade fastighetsinnehav och utvecklingsbolag och REITs noterade på globala börser (”företag”) som utgör jämförelseindex.

-Fonden kan investera upp till 20 % i börsnoterade företag globalt som inte är beståndsdelar i jämförelseindexet men som verkar i sektorer som undersöks av abrdn Fastigheter Global HouseView (som beskrivs nedan).

-Det förkortade ESG House Score används för att kvantitativt identifiera och utesluta de företag som är utsatta för de högsta ESG-riskerna.

  • Investeringsförvaltaren tillämpar en uppsättning företagsuteslutningar för att utesluta en smal, definierad lista över oacceptabla aktiviteter och beteenden som är relaterade till UN Global Compact, statligt ägda företag (SOE), vapen, tobak, termiskt kol, olja och gas samt elproduktion.
  • Sammantaget kommer fonden att exkludera minst 20 % av jämförelseindexet från sitt investeringsuniversum. Mer information om denna övergripande process finns nedan och inom abrdns Global Real Estate Active Thematics UCITS ETF Investment Approach, som publiceras på www.abrdn.com.

-Fonden kan investera upp till 10 % i andra fonder (inklusive de som förvaltas av abrdn), penningmarknadsinstrument och kontanter för likviditetsförvaltning. Dessa investeringar kanske inte följer den hållbara strategi som tillämpas av fonden.

Process

-Fonden förvaltas aktivt.

  • Genom tillämpningen av abrdns Global Real Estate Active Thematics UCITS ETF-investeringsmetod tillämpar fonden inte ett lägsta tröskelvärde i Hållbara investeringar. Fonden siktar dock på ett ESG-betyg som är bättre än jämförelseindex.
  • Engagemang med externa företagsledningsgrupper används för att utvärdera ägarstrukturer, styrning och ledningskvalitet för dessa företag i för att informera portföljkonstruktionen.

-Den använder abrdns egenutvecklade Real Estate Global HouseView som syftar till att utvärdera potentialen för över-/underprestanda hos enskilda beståndsdelar av det bredare fastighetsuniversumet, huvudsakligen sammansatt från jämförelseindex. Abrdn Real Estate Global HouseView tar hänsyn till olika faktorer (makroekonomi, kapitalmarknader, räntor och fastighetsgrunder (inklusive balans mellan utbud och efterfrågan och hyrestrender) i kombination med omfattande forskning om relativ värdering bland fastighetssektorer för att identifiera förväntad avkastning per region, land och sektor, för att generera relativa rankningar efter länder och sektorer.

Individuella innehav väljs sedan vanligtvis ut med hjälp av följande principer:

-Övervikta aktier i segment, länder och regioner där den abrdn Real Estate Global HouseView är positiv (överlägsen relativ avkastning förväntas);

-Undervikt de aktier där den är negativ (sämre relativ avkastning förväntas); och

  • Att ta neutral exponering där den är neutral (förväntad avkastning är varken överlägsen eller sämre) eller aktier inte ligger inom täckningsområdet för abrdn Real Estate Global HouseView.

-För att uppnå sitt mål kommer fonden att ta positioner vars viktning avviker från jämförelseindex eller investera i värdepapper som inte ingår i jämförelseindex. Fondens investeringar kan avvika väsentligt från komponenterna och deras viktning i jämförelseindex och fondens resultatprofilen kan skilja sig betydligt från jämförelseindexets.

Investeringsstrategi

Abrdn Global Real Estate Active Thematics UCITS ETF USD Acc är en aktivt förvaltad ETF.

ETFen investerar i fastighetsbolag från marknader över hela världen och strävar efter att generera en högre avkastning än FTSE EPRA Nareit Developed-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Handla R8TA ETF

abrdn Global Real Estate Active Thematics UCITS ETF USD Acc (R8TA ETF)

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAUSDR8TA
XETRAEURR8T

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version