Följ oss

Nyheter

QQQJ ETF the next generation Nasdaq-100?

Publicerad

den

Invesco NASDAQ Next Gen 100 ETF, QQQJ ETF handlas på Nasdaq i USA. Denna börshandlade fond kommer med en förvaltningskostnad på 0,15 procent. ETFen äger, trots sitt namn,

Invesco NASDAQ Next Gen 100 ETF, QQQJ ETF handlas på Nasdaq i USA. Denna börshandlade fond kommer med en förvaltningskostnad på 0,15 procent. ETFen äger, trots sitt namn, aktier i 104 företag och inte 100 som de flesta skulle gissa.

NASDAQ Next Generation 100 Index

NASDAQ Next Generation 100 Index lanserades den 24 augusti 2020, ticker: NGX. Dess indexmetodik är väldigt okomplicerad: efter Nasdaq-100 inkluderar den de näst 100 största icke-finansiella företagen som är noterade på Nasdaq. Enskilda positioner är begränsade till fyra procent av fondens kapital.

QQQJ spårar ett modifierat marknadsmässigt vägt, smalt index på 100 icke-finansiella aktier som är nästa kvalificerade för att ingå i NASDAQ-100-indexet.

QQQJ Factset Analytics Insight

QQQJ koncentrerar sin portfölj till 100 största företag efter marknadsvärde som är nästa generations beståndsdelar i NASDAQ-100-indexet. Som sådan måste värdepapper uppfylla befintliga kriterier för NASDAQ-100-index. QQQJ återspeglar företag från alla större sektorer, utom finansiella företag som klassificeras enligt ICB Industry Classification Benchmark. Kvalificerade säkerhetstyper är handelsaktier, spårningsaktier, aktier av förmånligt intresse, begränsat partnerskap och ADR. Innehav vägs med en metod som är en hybrid av lika vikt och marknadsvärde. Enligt denna metod begränsas varje emittent till 4% vikt. Indexet balanseras om kvartalsvis och rekonstitueras årligen.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten (före avgifter och kostnader) för NASDAQ Next Generation 100 Index®. Fonden investerar i allmänhet minst 90% av dess totala tillgångar i de värdepapper som utgör det underliggande indexet. Strikt i enlighet med sina riktlinjer och mandatprocedurer sammanställer, underhåller och beräknar Nasdaq, Inc. det underliggande indexet, som består av värdepapper från nästa generation av Nasdaq-noterade icke-finansiella företag; det vill säga de största 100 Nasdaq-noterade företagen utanför NASDAQ-100 Index® (”NASDAQ-100”) baserat på börsvärde. Det är icke-diversifierat.

Handla QQQJ ETF

Invesco NASDAQ Next Gen 100 ETF, QQQJ ETF handlas på Nasdaq i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Europeiska investerare kan välja den ETF som heter Invesco Nasdaq Next Generation 100 UCITS ETF Acc (EQQJ) som r den europeiska motsvarigheten av denna ETF. EQQJ handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Innehav

KortnamnFöretag% Vikt
CRWDCrowdstrike Holdings Inc2.34
ROKURoku Inc2.27
FTNTFortinet Inc1.99
TTDTrade Desk Inc/The1.85
ODFLOld Dominion Freight Line Inc1.80
LBRDKLiberty Broadband Corp1.61
GRMNGarmin Ltd1.57
ZBRAZebra Technologies Corp1.55
ZSZscaler Inc1.50
ETSYEtsy Inc1.49

Fondinnehaven kan komma att ändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.