Följ oss

Nyheter

QDFE ETF satsar på utdelningsaktier från emerging markets

Publicerad

den

FlexShares Emerging Markets High Dividend Climate ESG UCITS ETF (QDFE ETF) investerar i utdelningsaktier med fokus Emerging Markets. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

FlexShares Emerging Markets High Dividend Climate ESG UCITS ETF (QDFE ETF) investerar i utdelningsaktier med fokus Emerging Markets. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexkomponenterna (sampling). QDFE ETF är yngre än 1 år och har hemvist i Irland.

Underliggande index, iSTOXX® Northern Trust Emerging Markets High Dividend Climate ESG-index är utformat för att ge exponering för ett högkvalitativt inkomstorienterat universum av aktiemarknader för tillväxtmarknader. Strategin använder den egenutvecklade Northern Trust Quality -faktorn för att identifiera företag som uppvisar styrka i lönsamhet, ledningsexpertis och kassaflöde.

Tillämpar regler inom strategin för hög utdelning som eliminerar alla icke-utdelande betalande enheter.

Designad för att erbjuda exponering för högkvalitativa, utdelande betalande tillväxtmarknader samtidigt som man försöker uppnå ESG- och klimatrelaterade förbättringar. Fonden söker inkomst och långsiktig kapitaltillväxt.

Handla QDFE ETF

FlexShares Emerging Markets High Dividend Climate ESG UCITS ETF (QDFE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat Euronext Amsterdam och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURQDFE
Euronext AmsterdamEURQDFE

Största innehav

InnehavVikt %
TAIWAN SEMICON. MFG.6.8987%
TENCENT HLDGS4.8563%
SAMSUNG ELECTNCS4.2476%
FUT. MSCI EMGMK NYF DEC213. 6758%
ALIBABA GRP. HLDG2.9353%
INFOSYS2.1503%
SBERBANK OF RUSSIA1.8544%
CHINA CONST. BANK1.8169%
LUKOIL1.5684%
ASIAN PAINTS1.5182%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *