Nyheter

QAT ETF för aktiemarknaden i Qatar

Publicerad

den

iShares MSCI Qatar Capped ETF (QAT ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index för Qatariska-aktier med stora, medelstora och små företag. QAT som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF som kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,59 procent.

QAT Factset Analytics Insight

QAT lanserades i slutet av april 2014 och sammanföll med det datum då MSCI beslutade att omklassificera Qatar från Frontiertill Emerging-status. Detta är den första ETF som enbart fokuserar på Qatar. Indexet innehåller värdepapper som är klassificerade i Qatar enligt MSCI: s landsklassificering, tillsammans med företag som har sitt huvudkontor eller börsnoterade och utför de flesta av sina verksamheter i landet. Fonden spårar ett MSCI: s 25/50 index som diversifierar sitt innehav genom att tillämpa gränser för RIC, så att ingen koncernenhet överstiger 25% av indexvikten och den sammanlagda vikten för emittenter med över 5% vikt i indexet begränsas till 50% vikt av portföljen. Indexet balanseras om kvartalsvis.

Varför QAT?

  1. Exponering för ett brett spektrum av företag i Qatar
  2. Riktad tillgång till Qatari -aktier
  3. Använd för att uttrycka en enda landsvy

Investeringsmål

IShares MSCI Qatar ETF (QAT ETF) strävar efter att följa investeringsresultaten för ett brett index som består av Qatar-aktier.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI All Qatar Capped Index. Fonden kommer att investera minst 80% av sina tillgångar i komponentpapper i det underliggande indexet och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med komponentpapper i det underliggande indexet. Indexet, som är utformat för att mäta aktiemarknaden i Qatar, är ett fritt float-justerat marknadsvärdevägt index med en takmetod som tillämpas på emittentvikter. Fonden är icke-diversifierad.

Handla QAT ETF

iShares MSCI Qatar Capped ETF (QAT ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EPOL. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med iShares MSCI Qatar Capped ETF (QAT ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

TickerNamnSektorVikt (%)
QNBKQATAR NATIONAL BANKFinans23.13
IQCDINDUSTRIES QATARIndustri8.67
QIBKQATAR ISLAMIC BANKFinans7.89
MARKMASRAF AL RAYANFinans6.19
CBQKCOMMERCIAL BANK OF QATARFinans4.58
QEWSQATAR ELECTRICITY AND WATERUtilities3.78
QFLSQATAR FUELEnergi3.75
MPHCMESAIEED PETROCHEMICAL HOLDINGMaterials3.60
QGTSQATAR GAS TRANSPORT COMPANY LTDEnergi3.41
QIIKQATAR INTERNATIONAL ISLAMIC BANKFinans3.22

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version