Nyheter

PUNK ETF en fond som satsar på Metaverse

Publicerad

den

Subversive Metaverse ETF (PUNK ETF) är en aktivt förvaltad portfölj av globalt noterade företag som är engagerade i den framtida iterationen av internet: metaverse. Subversive Metaverse ETF (PUNK ETF), som handlas på BATS är en är utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,75 procent.

PUNK Factset Analytics Insight

PUNK investerar aktivt i aktier i amerikanska och utländska företag vars produkter och tjänster stödjer metaversens infrastruktur och tillämpningar. En kommitté av externa ämnesexperter analyserar företag och deras roll i att stödja branschen.

Kvalificerade företag bör ha tematisk exponering för något av de sju lagren i metaversen: erfarenhet, upptäckt, skaparekonomi, rumslig datoranvändning, decentralisering, mänskligt gränssnitt och infrastruktur. Företag rankas sedan efter deras fokus och engagemang för att utveckla metaversen, som kan utvärderas med tillämpliga intäkter, personalstyrka och framtida kapitalåtaganden. Fondrådgivaren använder en top-down-metod för att bygga upp portföljen, som sedan viktas efter tematisk exponering.

Subversive Metaverse ETF (Ticker: PUNK) är en aktivt förvaltad fond som investerar i globalt noterade värdepapper som tillhandahåller tjänster och produkter som stödjer Metaverses infrastruktur och tillämpningar.

Metaverse beskriver nästa generation av Internet, som lovar skapare möjligheten att bygga nästa kapitel av mänsklig interaktion genom uppslukande upplevelser i virtuella och utökade utrymmen.

En kommitté av Metaverse-experter ledd av Jon Radoff (Beamble) kommer att analysera Metaverse-företagen, deras roll i att stödja Metaverse och deras nuvarande och framtida potential att generera vinster från Metaverse.

Metaverse-företag som väljs ut för fondens portfölj kommer att vara engagerade i ett av de sju lagren i Metaverse:

Layer 1: Experience – The Metaverse handlar om dematerialisering av fysiskt rum, avstånd och objekt. Företag i det här lagret kommer att fokusera på att skapa spel, socialt, e-sport, media och shopping.

Layer 2: Discovery – Detta lager handlar om push and pull som introducerar människor till nya upplevelser. Företag i det här utrymmet kommer att fokusera på annonsnätverk, sociala medier och curation.

Layer 3: Skaparekonomi – Teknikens framsteg har gett upphov till en ny skaparera där designers inte nödvändigtvis behöver kunna kod. Företag bygger verktyg, mallar och marknadsplatser som gör att alla kan lansera en webbplats, ett företag och applikationer. Företag i detta lager kommer att fokusera på designverktyg, tillgångsmarknader, arbetsflöde och handel.

Layer 4: Spatial Computing – Målet för företag i den här kategorin är att lösa upp lagret mellan fysiska och virtuella världar – att injicera utrymme i beräkningar eller beräkning i rymden. Nyckelteknologierna inkluderar: 3D-motorer, kartläggning och tolkning, röst- och gestigenkänning, dataintegration och nästa generations användargränssnitt.

Layer 5: Decentralisering – Blockchain-teknik förväntas befria finansiella tillgångar från centraliserad kontroll och förvaring, till exempel genom decentraliserad finansiering och icke-fungibla tokens, som alla är beroende av blockkedjor. En våg av innovation kring decentraliserade marknader kommer sannolikt att driva på adoption och tillämpning av speltillgångar.

Layer 6: Mänskligt gränssnitt – Den stora majoriteten av arbetsstyrkan är beroende av någon nivå av teknik för att tillhandahålla produktion, varor och tjänster. Företag i detta lager kommer att fokusera på hårdvaran och teknologierna som kopplar samman den mänskliga kroppen och sinnet med Metaverse.

Layer 7: Infrastruktur – Detta lager inkluderar tekniken som möjliggör våra enheter och kopplar dem till varandra och nätverket. Företagen i detta lager kommer att fokusera på 5G, wifi, moln och halvledare.

När Metaverse-företag har identifierats över dessa lager kommer fondens investeringsrådgivare att tillämpa en Subversive Metaverse Ranking (“SMR”) på varje företag baserat på nivån på fokus och engagemang för att utveckla Metaverse.

Handla PUNK ETF

Subversive Metaverse ETF (PUNK ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i PUNK ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Subversive Metaverse ETF (PUNK ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Subversive Metaverse ETF (PUNK ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

% ViktNamnKortnamn
3.92%COINBASE GLOBAL INCCOIN
3.65%NVIDIA CORPORATIONNVDA
3.61%ROBLOX CORPRBLX
3.33%SONY GROUP CORPORATIONSONY
3.02%CLOUDFLARE INCNET
2.96%ALPHABET INCGOOG
2.95%AGILENT TECHNOLOGIES INCA
2.93%MICROSOFT CORPMSFT
2.85%TAKE-TWO INTERACTIVE SOFTWARE COMTTWO
2.73%Cash & OtherCash&Other

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version