Följ oss

Nyheter

Poor – Förvaltarna misslyckas i 64 procent av fallen

Publicerad

den

Poor - Förvaltarna misslyckas i 64 procent av fallen

Poor – Förvaltarna misslyckas i 64 procent av fallen. Enligt den senaste genomgången av fondutvärderaren Wassum misslyckades hela 64 procent av fondförvaltarna att slå sina respektive jämförelseindex under första halvåret 2011. Detta var en förbättring jämfört med samma period förra året. Av de 17 fondkategorier som Wassum följer var östeuropa kategorin sämst. I denna kategori var det ingen fondförvaltare som slog index. Bland Sverigefonderna var utfallet 4 av 45.

Utfallet är liknande oavsett vem som utför studien. 2011 års statistik från Standard & Poors (S&P) är lika nedslående för den traditionella fondindustrin. 75 procent av de aktiva förvaltarna som har S&P 500 som jämförelseindex misslyckades och 87 procent av dem som var inriktade på Emerging Market misslyckades.

Har du tid att hitta de få aktiefonder som slår sina jämförelseindex? Varför inte köpa index direkt och slå bland 60-70 procent av de aktivt förvaltade fonderna? Sluta tramsa och börja handla med ETF:er nu. Varför tror du att institutionella investerare i allt större utsträckning använder ETF:er? Gissa….

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.