Nyheter

PMNT ETF är en satsning på den digitala ekonomin

Publicerad

den

Rize Digital Payments Economy UCITS ETF (PMNT ETF) investerar i aktier i teknikföretag från hela världen. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,45 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Rize Digital Payments Economy UCITS ETF är en mycket liten ETF med 1 miljon euro tillgångar under förvaltning. PMNT ETF är yngre än 1 år och har hemvist i Irland.

Investeringscase

När människor diskuterar framtiden för betalningar tenderar de att förutsäga slutet på kontanter. Vår syn är annorlunda. Vi tror inte att kontanter kommer att försvinna helt, men vi inser att en ny, kraftfull ekonomi för digitala betalningar håller på att födas. En ekonomi som erbjuder snabbhet, smidighet och bekvämlighet, och ingjuter en känsla av att betalningar kan ske sömlöst i bakgrunden när vi hoppar in och ut från Ubers.

Vi kan härleda mycket om framtiden för betalningar från utvecklingsvärlden, där digitala plånböcker finns i överflöd och har hjälpt till att integrera tusentals obankade samhällen. I väst driver e-handelstillväxt, entusiastisk användning av transparenta betalningsupplevelser och alternativa betalningsmetoder fart på transaktioner som inte är kontanter, smälter samman med teknologier som wearables, biometri och blockchain, och utmanar traditionella banker – institutioner som länge har monopoliserat betalningsnätverk och hindrat innovation och tekniska framsteg.

Lyckligtvis håller dessa strypgrepp nu på att rivas upp. Speciellt covid-19 har katalyserat ett generationsöverskridande skifte mot kontaktlösa betalningar och digitala valutor. Vår banbrytande investeringsstrategi och ETF – Europas nya digitala betalningsekonomi ETF – ger investerare exponering mot företag som skapar morgondagens digitala betalningsekonomi. FinTech-revolutionen inleder en ny era i hur världen betalar. För investerare är detta en möjlighet.

Fondsammanfattning

Rize Digital Payments Economy UCITS ETF strävar efter att investera i företag som potentiellt kan dra nytta av den strukturella övergången från traditionella kontantbetalningar till snabbheten och bekvämligheten med digitala plånböcker, digitala betalningar och digitala valutor. ETF strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för Foxberry Digital Payments Economy Index.

Varför PMNT?

Gynnsamma tillväxtutsikter. PMNT är Europas nya ETF för digital betalningsekonomi och ger investerare exponering mot företag som leder den strukturella övergången mot online- och digitala betalningar, digitala plånböcker och digitala valutor.

Drivs av Euromonitor®. PMNT är specialbyggt i samarbete med Euromonitor, ett strategiforskningsföretag baserat i London, Storbritannien, och utnyttjar deras unika insikter och proprietära klassificeringssystem av företag som är ledare och innovatörer inom den digitala betalningsekonomin.

Obegränsad inställning. PMNTs sammansättning överskrider klassiska sektorer, storlek och geografiska klassificeringar genom att spåra ett framväxande tema.

ETF-effektivitet. I en enda affär ger PMNT tillgång till dussintals företag som är gynnsamt positionerade för att ta medvinden av temat digital betalningsekonomi.

SFDR-klassificering. PMNT klassificeras som artikel 8.

Handla PMNT ETF

Rize Digital Payments Economy UCITS ETF (PMNT ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURPMNT
London Stock ExchangeGBPPAYG
London Stock ExchangeUSDPMNT

Största innehav

NamnISINVikt %Valuta
GREENSKYUS39572G10043.73USD
NUVEI CORPCA67079A10213.49CAD
COINBASE GLOBAL INC -CLASS AUS19260Q10763.26USD
ADYENNL00129691823.25EUR
SILVERGATE CAP.US82837P40813USD
GMO PAYMENT GATEWAYJP33858900032.59JPY
NTT DATAJP31657000002.58JPY
SQUAREUS85223410362.58USD
VOYAGER DIGITALCA92919V10852.34CAD
MASTERCARD INCUS57636Q10402.27USD

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version